Şenol Güneş: Kaybedersek de Başımız Eğik Olmayacak

A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş katılacağımız 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi değerlendirmelerde bulundu.

01.01.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-16:11) Şenol Güneş: Kaybedersek de Başımız Eğik Olmayacak

A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş katılacağımız 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Sabah gazetesine verdiği özel röportajda katılacağımız turnuva öncesi planlarını aktardı.

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası 12 Haziran'da İtalya'da başlayacak.
A Milli Takımımızın A grubu şöyle: İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele edecek.


TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ’İN AÇIKLAMALARI:

2020 Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile açılış maçıyla başlayacağız. Dünyanın gözünün orada olacağı bir maç olacak. Hem sportif olarak hem de tanıtım olarak bize büyük görev düşüyor. Her gün yeni bir yarış başlıyor, taze bir başlangıç bizim için. Yarınların daha güzel olması için yeni bir yola çıkıyoruz. Sorumluluklarımız var. Yeni bir futbol kültürü oluşturuyoruz.
Futbol cesurların işidir, öyle sıradan bir iş değil. Çok yetenekli olabilir ama cesur değilse oyun içinde o yetenek kaybolmaya mahkum oluyor. O hırsı göreceksin, inatla savaşacak, kazanma duygusu olacak. Cesaretle bunu üreteceğiz. İş olsun diye konuşulan laflar değil. Onu bu takımda görüyoruz.
Oyuncularımızın kendi takımlarında iyi oynamalarını ve başarılı olmalarını istiyorum ki moralleri iyi olsun. Kendi takımları için oynasınlar ama bizi de unutmasınlar.

ENGELLER ÇIKABİLİR AMA ÜLKE OLARAK BUNU KABULLENEN BİR YAPIMIZ YOK

Önünüze büyük engeller çıkabilir ama peşin olarak kabullenmek doğru değil, zaten bunu ülke olarak yapan bir millet değiliz. Mevcut durumumuza göre eksiklerimiz, sorunlarımız var ama biz bu şartlar altında başarı elde ettik, ürettik. Daha fazlasını yapabiliriz.
Elimizdeki mevcut kadroda büyük değişiklik yapmayı planlamıyorum. Bir-iki oyuncu girebilir. Eldeki grafiğe, sakatlığa bağlı bir durum. Yusuf'a (Yazıcı) çok üzüldüm, ona da geçmiş olsun. Ama kadro iskeleti aşağı yukarı bu olacak diyebilirim. Ne yapacağız, savunmamızı aynı tutacağız ama hücum fonksiyonlarını geliştireceğiz.

KAYBETSEKTE BAŞIMIZ EĞİK OLMAYACAK

İtalya maçına çıktığımızda çok iyi futbol oynayıp kazanabiliriz. Kaybedersek de başımız eğik olmayacak. Çünkü biz sadece futbol oynamaya gitmiyoruz, ülkeyi tanıtmaya da gidiyoruz. Futbolumuzun yanı sıra duruşumuz olduğunu da göstermek istiyoruz. Futbol adına doğruları yapacağız, Fair-Play'in dışına çıkmayacağız. Herkesi hayranlık içinde bırakacak hareketlerimiz olmalı.

 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal