Şenol Güneş: 'Çok Kazandık, Çok Kaybettik'

"Çok kazandık, çok kaybettik, bugünlere böyle geldik. Şampiyon olmayabilirsiniz, geride kalabilirsiniz ama pes etmedik"

26.02.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-17:33) Şenol Güneş: 'Çok Kazandık, Çok Kaybettik'

A Milli Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milliyet ve İzmir Ticaret Odası Buluşması kapsamında Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Şansal Büyüka'nın sunumunda düzenlenen 'Futbolda Avrupa Hikayemiz, Hedefler ve Stratejiler' gerçekleşen paneline konuk oldu.

Milli Takım olarak 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmalarının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen başarılı teknik adam, "Çok kazandık, çok kaybettik, bugünlere böyle geldik. Şampiyon olmayabilirsiniz, geride kalabilirsiniz ama pes etmedik. Euro 2020'ye katıldık, bunun gururunu yaşıyoruz. Avrupa'da, dünya futbolunda üst seviyeye gelmedik. Eksiklerimiz var ama iyi yerdeyiz. Üst seviyeye gelme imkanımız var. Çocuklarımıza ve insanımıza imkan verildiği zaman başarı gelir. Sporu kendi olgusu içinde bırakalım, özgür bırakalım. Milli takım olarak fazlasıyla yaraları olan bir takımdık. Şimdi yaraları sarılmış bir takım olduk. Yaralı takıma ilgi azdı, yalnızdı. Takımda iyi bir başlangıç var" ifadelerinde bulundu..

Avrupa Şampiyonası'na İtalya karşılaşmasıyla başlayacaklarını ifade eden Şenol Güneş, "Yeni doğan ve oldukça hızlı gelişen bir takımız. Beraber vizyon çizmek ve turnuvaya katılmak önemliydi. Şimdi kazanmak için çıkacağız. Bana diyorlar, 'Yarı final iyidir, çeyrek final iyidir'. Ben de, 'Madem buraya kadar katıldık şampiyon olalım' diyorum. Kendi oyuncu karakterimizi, felsefemizi orada sunmak zorundayız. Fair-Play dışına çıkmadan, ses getirerek kendimizi göstermeliyiz. Biz üst üste maçlar kaybetmedik, başarısızlığı görmedik. Kaybettiğimiz zaman buna ne kadar hazırız. Bunu da görmeliyiz. Futbolda kayıp da vardır. Elde ettiğimizi sahiplenmek, devam ettirmek istiyoruz. Olası başarısızlıklarda da ayakta kalmalıyız. İtalya'da farklı bir maç olacak. Bakü'de ev sahibi gibi olacağız. Açılış maçı olması güzel oldu. Turnuvada ilk ve son maç en ilgi çekicidir. Dolayısıyla en çok izlenecek maçta kendimizi göstereceğiz, bu bir şanstır. Mart ayında hazırlığa başlayacağız. Mayıs, haziran ayında takımı hazırlayacağız. İtalya maçına geldiğimiz zaman yaptığımız planları hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal