Şenes Erzik: ‘Bunun Ne Kadar Yanlış Bir Karar Olduğu Ortaya Çıktı’

TFF eski Başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, coronavirüs ve gündem ile alakalı önemli değerlendirmeler yaptı.

27.03.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-13:47) Şenes Erzik: ‘Bunun Ne Kadar Yanlış Bir Karar Olduğu Ortaya Çıktı’

Şenes Erzik, "Dünyanın bile mücadele etmekte zorlandığı bir durumla karşı karşıyayız. Liglerin yeniden başlaması için haziran sonu-temmuz başı gibi bir tarih vermiştim. Rekabet açısından şimdiden tescili doğru bulmuyorum. Salgının hangi boyuta ulaşacağını öngörmemiz imkansız. Şu an başlangıç için tarih vermem mümkün değil" şeklinde konuştu.

Hiçbir şeyin net olmadığını açıklayan Erzik, "Kimse sorumluluk almak istemiyor. Danışmamız gereken yer Bilim Kurulu. Canla başla mücadele ediyorlar. Futbolu bilimin dışına itemezsiniz. Farklı kurullar oluşturulup bilim çerçevesinde karar alınması şart" diye vurguladı. Erzik, futbolun endüstriyelleşmesini eleştiren "Menajerler, yayıncılar pastayı yedi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

‘FIFA'YI HERKES UNUTUYOR’

Transfer ve maç fikstüründe en yetkilinin FIFA'da olduğunu belirten Erzik, "Herkes FIFA'yı unutuyor. Ligler sarkarsa sözleşmesi mayıs ya da haziran sonunda biten futbolcular var. Takvim, adı kadar hafif değil. Aylarca çalışılması lâzım. 365 gün müsabaka olan bir organizasyondan bahsediyoruz. FIFA her konuda üzerine düşeni yapacaktır" diye belirtti.

‘BİR KOYUNDAN BİR POST ÇIKAR’

Coronavirüsünün insanlara tekrardan insanlığı hatırlattığını vurgulayan Şenes Erzik, şunları söyledi: "Eski bir laf vardır 'Bir koyundan bir post çıkar' diye. Bu virüs canımızı çok yaktı ama bizlere insanlığımızı da yeniden hatırlattı. Nasıl çaresiz duruma düşebileceğimizi gördük."

‘BU DURUMDA ZATEN OYNANAMAZDI’

İleri bir tarihe alınan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı şehirlerde yapılmasına ilk andan beri karşı olduğunu söyleyen Erzik, "Bunun ne kadar yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı. Bu durumda zaten oynanamazdı. Farklı şehirlere dağıtılınca da bu turnuvanın düzenlenmesi imkânsız hale geldi. Gianni İnfantino'nun dediği gibi yeni bir takvim üzerine çalışılmalı" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal