'Sen Nasıl F.Bahçelisin, Ali Koç Düşmanısın'

Ünlü spor yazarı Engin Verel, bir önceki yazısına gelen tepkilere aldırış etmeden Fenerbahçe hakkında bir daha yazdı.

13.02.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-14:04) 'Sen Nasıl F.Bahçelisin, Ali Koç Düşmanısın'
Ünlü spor yazarı Engin Verel, bir önceki yazısına gelen tepkilere aldırış etmeden Fenerbahçe hakkında bir daha yazdı. İşte Engin Verel'in değerlendiremeleri:

F.Bahçe Yönetimi’nin son dönemdeki tutumunu eleştirdiğim için tepkiler aldım.“Sen nasıl F.Bahçelisin. Ali Koç düşmanısın” gibi hamasetler, pabuç bırakacağım şeyler değil. Gazla yürüyenlerin Allah yolunu açık etsin. Ama ben madde madde somut gerçekleri yazacağım.

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali, Fenerbahçe’nin son dönemdeki eylemini, söylemini eleştiren bir yazı yazdığım için beni tefe koydular. “Sen nasıl Fenerbahçelisin. Ali Koç düşmanısın” gibi hamasetler, benim pabuç bırakacağım şeyler değil. Siz tepki gösterseniz de göstermeseniz de ben doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim. Çevremde kulübe yakın, çok değerli Fenerbahçeliler var. Yazdıklarım sadece kendi bakış açımı ve gözlemlerimi değil, camianın önde gelen pek çok isminin hislerini ve düşüncelerini ifade ediyor. Kulüp içinde ve dışındaki Fenerbahçeliler’le yaptığım görüşme ve konuşmalardan edindiğim izlenimleri şimdi size madde madde yazacağım. Buyurun okuyun ve kim Fenerbahçe’nin dostu, kim düşmanı siz karar verin:

24 KİŞİ KOVULDU

1. ALTYAPI: Ali Koç başkan seçildikten sonra Fenerbahçe alt yapısından benim bildiğim tam 24 antrenör ve idareci gönderildi. Alt yapı yeniden dizayn edilecek ve üretim yapacaktı. Gönderilen adamların yerine getirilen İspanyol hoca da gönderildi. En son İstanbul’daki Barcelona Futbol Okulu’nda hocalık yapan bir antrenör alt yapının başına getirildi. Benim bildiğim gönderilmeyen tek isim olan Şenol Çorlu. O da pasifi ze edilmiş durumda. Maaşını alıyor ancak alt yapıda etkin ve söz sahibi değil. Alt yapıdan yakın bir gelecekte Fenerbahçe’ye katkı sağlayacak oyuncu çıkacak mı? Sanmam. Tabii umarım bu konuda ben yanılırım.

TRANSFERDE FİYASKO!..

2. SPORTİF DİREKTÖR: Damien Comolli bu göreve getirildi ve onun yönettiği bir profesyonel yapı oluşturuldu. İki sene sonra da bu işi beceremediği anlaşıldı ve gönderildi. Tabii bu arada yönetim ve Comolli’nin yaptığı 34 transferden bir çoğunun Fenerbahçe’ye katkı sağlayamayacak çapta olduğu anlaşıldığından gönderilirken de üste para verildi. Bu yoğun revizyona rağmen hala kadroda Aziz Yıldırım döneminden 5-6 tane oyuncunun bulunması, kusura bakmayın ama Aziz Yıldırım ve ekibinin bu işleri en azından mevcut yönetim ve teknik ekipten daha iyi yaptığını gösteriyor.

YANAL DOĞRU MU?

3. TEKNİK DİREKTÖR: Aziz Yıldırım döneminde göreve getirilen Aykut Kocaman, maddi ve manevi sıkıntılara rağmen sezonu ikinci bitirmişti. Ali Koç’un geldiğinde yapması gereken ilk iş onunla yola devam etmekti. Ancak yeniden yapılanma adı altında malum yanlışların en büyüklerinin yapıldığı süreç yaşandı. Sonunda Başkan, “Planlarımız arasında kesinlikle yok. Bu sevdadan vazgeçin” dediği Ersun Yanal’ı takımın başına getirdi. Şunu da vurgulamak zorundayım ki Trabzonspor, Ersun Yanal dönemindeki yanlış transferlerin yarattığı maddi enkazı, 2 senede anca kaldırdı.

‘ANTİ AZİZ’CİLİK!..

4. YÖNETİM: Yönetim başkandan ibaret değildir. Bütün birimleriyle mükemmel işlemeyen bir yönetim sistemi, kolay kolay ayakta kalamaz. Şu an kulüpte söz sahibi pek çok kişinin başarılı olmak için ‘Anti Aziz Yıldırımcı’ olmak dışında başka meziyetlere ihtiyaçları var. Başarısızlığı dışarıda aramak, dış düşman yaratıp, içeride gücünü korumaya çalışmak uzun sürede doğru sonuçlar verecek bir yöntem değildir. Kulübe sağlanan bunca kaynak girişine rağmen, Mayıs ve Kasım dönemi bilançosuna baktığınızda borcun gerilemediğini, büyüdüğünü görüyorsunuz. Bu tabloyu dikkatli okumak gerekir.

KUPA MAÇINA DİKKAT!

5. AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! Yazacak çok şey var. Ama mahrem konuları burada gündeme getirmek istemiyorum. ‘Aklınızı başınıza alın!’ diye yazdığım uyarıcı yazının ardından bana gelen tepkileri de dikkate alarak bu çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum. Özellikle son dönemde Fenerbahçe Yönetimi’nin her açıklamasında Trabzonspor’u hedef alması ‘Önyargılı’ ve ‘Tehlikeli’ bir boyuta ulaştı. Bu iki takım büyük ihtimalle Türkiye Kupası’nın yarı finalinde karşı karşıya gelecek. İki camianın yönetimleri de sağ duyulu ve aklı selim açıklamalar yapmalı. Uyarıyorum sonra nahoş olayların müsebbibi olarak tarihe geçersiniz. Aklınızı başınıza alın!

NOT: Sayın Ali Koç başkan seçildikten sonra kendisini Türkiye Futbol Vakfı Başkanı ve yönetimi olarak ziyaret ettim. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmemizde, kendisine yarınlarda olacakları ve atması gereken adımlar konusunda tavsiyelerde bulundum. Söylediklerim içinde yaptığı tek doğru Damien Comolli’yi göndermek oldu. Ama maalesef onda da çok ama çok geç kaldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal