Semih Erden: 'Belki de Şampiyon Olacaktık'

Coronavirüs salgını sebebiyle bu sezon şampiyon ilan etmeden sonlandırılan Basketbol Süper Ligi'ni lider Anadolu Efes'in tek galibiyet gerisinde ikinci sırada sonlandıran Pınar Karşıyaka'da takım kaptanı Semih Erden, belki şampiyon olabilecekleri senede olağanüstü bir olay yaşadıklarını belirtti.

22.05.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-17:31) Semih Erden: 'Belki de Şampiyon Olacaktık'

Pınar Karşıyaka'nın A Milli Takım'da da görev yapan sporcuları Semih Erden ve Metecan Birsen, takımın yeni tip coronavirüs salgını sürecinde sosyal medya hesaplarında başlattığı, "5 Soru 5 Cevap" yarışmasının canlı yayınına misafir oldu. Semih ve Metecan, hafta sırasında yarışan ve haftanın finaline kalmaya hak kazanan sporseverlerle yarışırken kendilerine sorulan sorulara da cevap verdi.

Kariyerinde ilk defa böyle bir ara yaşadığını söyleyen deneyimli pivot Semih Erden, "Yaz aylarında da hep milli takımda oluyorduk. Böyle bir aranın olması çok üzücü. Güzel giden bir sezonumuz vardı. Belki şampiyonluğa kadar uzanacak bir sezonumuz vardı ama olağanüstü bir durum nedeniyle şu an bu noktadayız ama her şeyin başı sağlık. Sağlığın olmadığı bir yerde hiçbir şekilde hiçbir şey olmuyor. Dışarıda bizim için çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Kariyerinde daha 17 yaşında Sırbistan'ın Partizan kulübüne giden, sonrasında NBA'de görev yapma başarısını gösteren 34 yaşındaki Semih, "Partizan'a gitmek profesyonel anlamda kariyerimin en doğru kararlarından biriydi. Partizan'a gitme yolunu açan kişi Bogdan Tanjevic'ti. Kariyerim orada başladı" dedi.

Basketboldan uzak durduğu süreci zorlu olarak belirten Metecan Birsen de, "Kendimi motive etmeye çalışıyorum, bireysel antrenmanlarımı evde sürdürüyorum. Onun dışında sürecin bitmesini bekliyorum. Bizim adımıza iyi geçen bir sezon vardı. Bu süreç moral bozucu oldu. Sezon boyunca antrenman ve maç sayısı fazla olduğu için kendimize pek vakit ayıramıyorduk. Bu süreçte kendimize daha fazla vakit ayırma şansımız oldu. Ben de yogaya başladım, kız arkadaşımla birlikte lego yapmaya başladık. Dizi izliyoruz ama herkes gibi sıkıldığımız oluyor. Tüm basketbolseverler, biz de dahil olmak üzere salonlara dönmek istiyoruz. Artık bitmiş bir sezon var, önümüzdeki sezona sağlıkla başlamayı umuyorum" ifadelerini kullandı. Metecan, basketbolunu oynayarak ilerletmeyi amaçladığı için zamanında Fenerbahçe'den gittiğini ifade etti.

'KEVIN GARNETT BANA EVİ SORDU'

Basketbol kariyerinde 2010- 2012 seneleri içerisinde NBA'de Boston Celtics ve Cleveland Cavaliers'ta görev yapan Shaquille O'Neal, Kevin Garnett gibi yıldızlarla birlikte oynayan olan Semih Erden, Garnett'la başından geçen bir anıyı unutamadığını ifade etti. Semih, "NBA'e çaylak olarak gitmeme rağmen çok şanslıydım çünkü A Milli Takım olarak 2010'da Dünya Şampiyonası'nda ABD'ye karşı final oynamıştık. Tüm takım arkadaşlarım o maçı izlemişti. NBA'e gittiğimde açıkçası insanların ne kadar bilinçli ve farkında olduğu konusunda büyük şaşkınlık yaşadım. Tanışma faslında ve ilk antrenmanlarda Kevin Garnett'ın bana final maçıyla ilgili sorular sorması, her şeyi takip etmiş olmaları beni çok şaşırtmıştı. Türkiye'de bu başarının ne kadar çok ses getirdiğini duymuşlar. O dönem Ali Ağaoğlu'nun bizlere hediye ettiği evi, bunun gerçek olup olmadığını sordu bana. Bu durum da ne kadar işlerine saygı duyduklarını gösteriyor" diye belirtti. Semih, NBA'de oynadığı zamanda hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal