Selçuk Erdoğan: 'Ligler Tescil Edilmeli'

Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, futbolcular ile sık sık iletişim kurduklarını söyleyerek, hem psikolojik hemde fiziksel olarak sağlam durmanın gerektiğini belirtti.

01.04.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-12:49) Selçuk Erdoğan: 'Ligler Tescil Edilmeli'
Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, ekibinin son hali ve coronavirüs salgınından dolayı yaşanan sürece yönelik açıklamalar yaptı.

Coronavirüsün Türkiye'de görülmesinin hemen sonrasında harekete geçtiklerini vurgulayan Erdoğan, “Antrenman programları ile fiziksel melekeleri korumak ne kadar değerli ise, psikolojik olarak da oyunda kalmak bir o kadar kıymetli. Tesislerimizi 15 gündür kapattık, oyuncularla gerekli antrenman ekipmanlarını paylaştık ve elimizden geldiğinde hep birlikte ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ortak akıl, bilim ve birliktelik ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MAYIS AYINA İŞARET ETTİ

Sezona ‘şampiyonluk’ hedefiyle başladıklarını be bu amaç için sağlam adımlarla yürüdüklerini belirten Erdoğan, “Galibiyetin, beraberliğin hatta averajın kaderi belirlediği bir ortamda, şu an için liglerin son puan tablolarıyla tescil edilmesi futbolun ruhuna ve doğasına aykırı olacaktır. Bunun için Mayıs ayının ortasını beklemek gerekiyor. Mayıs ayının ortalarına doğru, yaşanmışlıklarla ve son durumla beraber nihai kararı vermek mantıklı görünüyor. Esasen tescil durumu bu süreçten sonra değerlendirilmeli. Nitekim Mayıs ayının ortasından sonra futbolun paydaşlarının başlama düdüğü için sağlıklı bir şekilde bir araya gelebileceğini sanmıyorum. Bu açıdan yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda ligler Mayıs ayında tescil edilmeli. Açıkçası kimsenin futbolu düşünecek takati kalmamış durumda” sözlerini söyledi.

“TOPLUMSAL AKLIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYMALIYIZ”

Futbolcuların evlerinde antrenman yaptıklarını söyleyn sportif direktör, “Virüs evrensel bir hale geldi ve alan, zaman, kişi kavramı tanımıyor. Bundan dolayı devletin ve bilim insanlarının önerilerini kusursuz bir şekilde, futbol yoluyla da insanlara aktarmanın daha etkili olacağı kanısındayım. Sonuçta toplumdaki herkes potansiyel salgın hastası konumunda. Bu mesajlar da akıcı ve kalıcı şekilde kulüpler, başkanlar, teknik direktörler ya da oyuncular üzerinden verilebilir. Eğer bireysel ve toplumsal olarak önlemler alınmaz ise,sürecin orta ve uzun vadede çok önemli sorunlar yaratmasından çekiniyorum. En az kayıpla bu üzücü günleri aşmak için toplumsal aklımızı ve gücümüzü ortaya koymalıyız” diye konuştu.

İNSANLARI FUTBOL İÇİN BİR ARAYA GETİRMEK AKIL İŞİ DEĞİL

Bu sezonun geri kalan kısmına yönelik bir belirsizlik süreci olduğunu belirten Erdoğan, “Şu sıralar insanın sınırlarını bilinmezlik kadar zorlayan başka bir durum var mıdır kestiremiyorum. UEFA da liglerin oynanması için ülke federasyonlarına karşı öneride bulunuyor fakat bu salgın evrensel etki gösterdiği kadar sonuçları ulusal. Kısacası yerel ligleri benzer tarihlere bağlayıp başlatmak mümkün değil. Futbol alan, zaman ve kişi olarak geniş bir etki yüzeyinde sergileniyor artık. İnsanları güzel oyun için kısa ve orta vadede bir araya getirmek ise çok aklı selim değil” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal