Sedat Şahintürk: 'Sergen Yalçın Bize Güvensin'

Beşiktaş'ın Yukatel Denizlispor'da kiralık olarak top koşturan oyuncusu Sedat Şahintürk, teknik adam Sergen Yalçın'dan genç oyunculara güvenmesini söyledi.

19.05.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-13:25) Sedat Şahintürk: 'Sergen Yalçın Bize Güvensin'

Siyah- beyazlıların kendisinde çok ayrı bir yeri olduğunu aktaran genç oyuncu, açıklamalar yaptı.

Futbola Beşiktaş altyapısında başladığını ve Beşiktaş’ta A Takım'a çıkarak profesyonel olduğunu belirten Sedat, "Sergen Hoca Beşiktaş'ın öz kaynağından yetişmiş, Beşiktaş'ın efsaneleşmiş bir ismi. Biz de onu örnek alıyoruz. Biz de öz kaynaktan yetişip Sergen hocamızın yolundan ilerleyip, Beşiktaşımıza faydalı işler yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

24 yaşındaki genç futbolcu, 3 sezondur kiralık olarak başka kulüplerde yer aldığını ve önemli deneyimler kazandığını söyleyerek, şu şekilde devam etti:

"Sergen hocanın Beşiktaş'a gelmesi bizim için (genç oyuncular) büyük bir şans. Kendisi gençlere önem veren bir isim. Sergen hoca bize güvenmeli. Kulüplerimizin maddi durumları ortada. Kulüplerimiz artık yerli oyunculara ve altyapıya yönelmiş durumda. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Ben de fırsat verilmesi durumunda takımıma (Beşiktaş) faydalı olmak adına elimden gelenin en iyisini yapacağımın sözünü veriyorum. Kiralık giden diğer arkadaşlarım ve altyapıdan çıkan kardeşlerimle takıma faydalı olacağımızı düşünüyorum."

'BEŞİKTAŞ FORMASI ALTINDA KALMAK İSTİYORUM'

Sedat, kiralık oynadığı Yukatel Denizlispor'da çok mutlu olduğunu belirtti.

Denizli'den önce 2 sezon TFF 1. Lig'de top koşturduğunu ve iyi bir performans gösterdiğine inandığını kaydeden Sedat, "Beşiktaş benim altyapısında yetiştiğim, A Takım'a yükselerek profesyonel olduğum ve ilk profesyonel maçıma çıktığım takım. Benim için çok önemli bir yeri var. Beşiktaş sayesinde buralara geldim. 3 senedir kiralık olarak takımdan ayrılıyorum. Şimdiki en büyük hedefim oraya en güçlü şekilde dönebilmek. Bu sezon da Süper Lig'de şans buldum. İnşallah seneye Beşiktaş forması altında kalmak istiyorum." dedi.

'BEŞİKTAŞ TARAFTARI TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ'

Genç futbolcu, Beşiktaş'ın Türkiye'nin en büyük taraftar oluşumuna sahip olduğunu ifade etti.

Siyah- beyazlı taraftarların önünde sahaya çıkmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Sedat, "Beşiktaş taraftarı Türkiye'nin en büyük taraftarlarından biri. Bence Türkiye'nin en büyüğü. Onların önünde oynamak inanılmaz bir duygu, tüyleri diken diken ediyor. Onun hayali bir başka. Onun hayaliyle biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah tekrar o formayı o taraftarların önünde giymek nasip olur." açıklamasını yaptı.

'ALTYAPI OYUNCULARINA DEĞER VERİLMELİ'

Sergilediği performansla gözleri üzerine çeken Sedat, takımlarına mali yönden iyi seviyeye gelmeleri için altyapıya yönelmeleri gerektiğini dile getirdi.

Takımların ekonomik açıdan sıkıntılı durumda olduğunu yineleyen genç futbolcu, şunları aktardı:

"Yabancı oyunculara verilen paraların çoğu boşa gidiyor. Elde sportif bir başarımız da yok. Baktığınız zaman kulüplerimiz ciddi manada borç batağında. Bunun en önemli çıkış yolu altyapımız. Biraz da teknik direktörlerimiz ve yöneticilerimizin destekte bulunması gerekiyor. Altyapı oyuncularına değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Değer verildiğinde de bizler elimizden geleni yapıp, çalışıp o formanın hakkını vereceğimize kesinlikle inanıyorum.

DENİZLİSPOR'UN HEDEFİ LİGDE KALICI OLMAK

Yeni tip coronavirüs salgınına da vurgu yapan Sedat, salgın sürecinde en çok ailesini özlediğini belirtti.

Futbola tekrardan başladıktan sonra yalnızca ailesine özlem duyduğunu aktaran Sedat, "Ailemi çok özledim. Uzun süredir yanlarına gidemiyorum. Sokağa çıkma yasağı, şehirlerarası geçiş yasağı derken 2-3 aydır ailemi göremiyorum. Şu anki özlemim bir tek ailem diyebilirim." dedi.

Denizlispor'un planının ligde kalıcı olmak olduğunu kaydeden genç oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Takımımız şu anda hedeflediğimiz yerde. Bu sezon ligde kaldığımız sürece bence başarılı olacağız. Tabii ki eksikliklerimiz var ama takım Süper Lig'de kalıcı olduğu taktirde bu eksiklikleri de gidereceğini düşünüyorum. Bülent hoca herkesle iletişimi iyi olan bir hoca. Sağ olsun herkesle ilgileniyor. Takıma geldi ve olumlu bir etki yaptı. Şu anda yaptığımız antrenmanlarla fiziksel açığımızı en iyi şekilde kapatarak sezonu en iyi yerde bitirmek istiyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal