Sedat Doğan: ‘Galatasaray’a 50 Milyon Liralık Dev Kaynak’

Galatasaray'ın eski idarecisi Sedat Doğan, Süper Lig'de kalan karşılaşmalara ait kombine bilet haklarının sarı- kırmızılı takıma bağışlanması için kampanya başlattı. Sarı- kırmızılı kulübün bu kampanya ile 50 milyon TL kazanması bekleniyor.

25.04.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-15:41) Sedat Doğan: ‘Galatasaray’a 50 Milyon Liralık Dev Kaynak’

Süper Lig’in geriye kalan maçlarının seyircisiz yapılacak olması olasılığı takımlar için yeni bir problemi ortaya çıkardı. Kombine kart ve loca sahiplerinin paralarının Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de geri ödenmesi söz konusu olacak. Bu durumda Galatasaray'ın eski idarecisi ve camianın önemli simalarından Sedat Doğan'ın kişisel sosyal medya hesabından gönderdiği paylaşım büyük ilgi gördü.

Doğan yaptığı paylaşımda kombine ve loca sahibi Galatasaraylılara seslenerek, krizi fırsata döndürme davetinde bulundu. Aynı zamanda hukukçu olan Sedat Doğan çağrısında yalnızca kombine ve loca haklarının devrine değinmezken özellikle Galatasaray'a fayda olacak çok farklı bir alternatif planı da masaya yatırdı.

Paylaştığı çağrı ile alakalı olarak özel açıklamalar yapan Sedat Doğan, “Burada amaç Galatasaray'a çok yönlü bir mali destek sağlamak” şeklinde konuştu.

‘GÜN SİYASET VE MUHALEFET GÜNÜ DEĞİL’

Sedat Doğan gönderdiği paylaşımın asıl amacı ile alakalı olarak cümlelerine şu şekilde sürdürdü:

“Hiçbir Galatasaray taraftarının normal şartlarda son 4 maçta doğmuş olan alacak hakkını kulübünden normal şartlarda geri talep edeceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bu para havada duran bir para. Biz Galatasaray'a ekstra bir fayda yaratmayı amaçlıyoruz. Pandemi ortamında ekonomik bir tsunami üzerimize gelirken, kulüplerimizin bilançolarının düzeltilmesi hayati bir önem taşıyor. Eğer biz kombine sahipleri olarak alacak haklarımızı, şartlı bağış şeklinde Galatasaray Spor Kulübü'ne temlik edip bağışlarsak çok farklı bir faydayı ortaya çıkarmış olacağız. Bu bağış Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin, Galatasaray Sportif A.Ş. şirketine olan borcunun ödenmesinde kullanılacak. Böylelikle Sportif A.Ş. şirketinin cebinden bir para çıkmayacak ama kulübümüz zenginleşmiş olacak. Bilançosunu el birliği düzeltmiş olacağız. Burada ne kulübümüz ne de taraftarımız elini bir daha cebine atmadan kurumlarımıza ciddi bir katkıda bulunmuş olacak. Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Galatasaray markası dahil bütün taşınır ve taşınmaz bütün mal varlıklarının sahibidir. Bu sebeple Galatasaray Spor Kulübü Derneği ne kadar borçsuz olursa ve sağlam bilançolara sahip olursa Galatasaray bütününün yaşamını devam ettirmesi o kadar garanti altında olur. Bugünkü koşullarda borçların tek bir kaynaktan ve tek bir seferde ödenebilmesi mümkün görünmüyor. Bu sebeple akılcı ve değişik kaynaklar yaratıp borcu tasfiye etmemiz lazım. Yapılan öneri bu akılcı tavsiyelerden sadece bir tanesidir. Galatasaray'ı yönetenlere bu şekilde destek vermek, her Galatasaraylının görevi ve sorumluluğudur. Gün siyaset ve muhalefet günü değil kurumlarımıza destek olma günüdür.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal