'Şampiyonluğun Favorisi Trabzonspor'

Ünlü Spor yazarı Uğur Meleke spor gündemini detaylı bir şekilde değerlendirdi.

18.02.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-10:03) 'Şampiyonluğun Favorisi Trabzonspor'
Spor yazarı Uğur Meleke'nin gündem değerlendiremeleri şu şekilde:

"Trabzonspor, devre arası transferini en iyi geçiren takım oldu sanki. Hüseyin’in son dakika sıkıntısında Da Costa gibi bir alternatifiniz olması önemli lüks. Guilherme gelir gelmez sağ açığa yerleşti. Ndiaye, belki de ligin en iyi orta sahalarından birine karşı mükemmel bir top oynadı. Hep söylerim: Şu hayatta alternatifin kadar güçlüsün. Abdülkadir Parmak’ın, Sturridge’in, Hüseyin’in kulübede olması, sahadakini de yükseltiyor. Trabzon belki de tek eksiğini, kulübesini tamamladı ve evet en güçlü favorilerden.

Esas sorun kadro mühendisliğinde. Bir takımda 9 merkez orta saha oyuncusu varken sadece 3 bek, 3 de kenar hücumcusu bulunuyorsa, o ekibin kurulmasında bir akıl eksikliği yaşanmış demektir. Elde o kadar çok orta saha var ki, birini stoper, birini bek, birini kanat yapıyorsunuz hâlâ bitmiyor, üç tane de kulübede oturuyor! Tabii ki Yanal’ın da tercih hataları var; iki yabancı stopere yatırım yapılıp bir ön liberonun orada oynamasını açıklamak zor. O zaman ya yanlış adam alıyorsunuz, ya da yanlış adam oynatıyorsunuz.

Hem fikstür avantajının, hem de devre arası takviyelerinin rolü var çıkışta. Süper Lig’de kış evresinin en büyük transferi Emre Akbaba! Emre hastane odasından geldi, tek başına ligin ayarlarını değiştirdi. Tabii ki Linnes, Saracchi, Onyekuru, Sekidika gibi isimlerle derinlik arttı; sahadakiler de vites artırdı. Bu arada ligde fikstürün de en avantajlı ayağı Denizli-Konya-Kayseri-Kasımpaşa-Malatya süreci. Bu süreçte Sivas 5’te 5 yapıp lider olmuştu. Beşiktaş 4’te 4 yapmıştı. Galatasaray da 5’te 5 yaptı.

Süper Lig’de son dönemde Beşiktaş-Trabzonspor maçları çok iyi geçiyor, Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakaları da öyle. Ama Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi galiba sporcuları ve teknik adamları öyle çok geriyoruz ki, Türk futbolunun marka değeri en yüksek maçı, oyun olarak hep sınıfta kalıyor. İlk devredeki derbi, belki de bu sezonun en kötü maçıydı. Korkarım ki şu sıralar yaratılan gerilim de Kadıköy’deki maçtaki kontrol dozajını artıracak. Ben beraberlik ihtimalini güçlü görüyorum yine.

Eğer Başakşehir’in Beşiktaş’a karşı oynadığı futbolu ‘hiçbir şey yapmama’ olarak adlandırırsanız, 15 Aralık’ta Sergen Yalçın’ın Malatyaspor’unun Beşiktaş’a karşı oyununa da aynı ismi vermek zorunda kalırsınız. Evet ben de Başakşehir’in tutucu ve pragmatik topundan hoşlanmadım. Ancak Başakşehir bu sezon Galatasaray’a da, Fenerbahçe’ye de aynı futbolu oynadı. Keşke Sergen Yalçın ve ekibi, o maçları daha iyi analiz etselermiş.

İspanya Lig Birliği’nin, Alman ve İtalyan futbol otoritelerinin yıllardır yaptığı bir çağrıydı bu. Manchester City ve/ veya PSG, finansal açıdan cezalandırılmadan UEFA’nın yapacağı herhangi bir aksiyonun samimi olmayacağını sürekli dile getirdiler. Sanırım sonunda da galip çıktılar. Ancak daha sağlıklı yorum yapabilmek için 10 günlük itiraz sürecini ve sonucunu da beklemek gerek. Ayrıca benzer finansal ölçütlere sahip Premier Lig, bu cezayı emsal kabul ederek City’yi yargılayacak mı, onu da görmek gerek."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal