UEFA Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Yapıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek ve yarı final çekimleri bugün yapıldı. Coronavirüs salgını sebebiyle 8’li final olarak yapılacak Şampiyonlar Ligi’nin tarihleri de belli oldu.

10.07.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-13:37) UEFA Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Yapıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek ve yarı final kura çekimleri yapıldı. Kura çekiminde seri başı gibi bir durum yer almayacak ve aynı ülkenin kulüpleri son 8'de birbirlerine rakip olarak sahaya çıkabilecek. Son 8'le beraber bütün eşleşmelerde üst tura çıkan taraf, tek karşılaşmada belli olacak. Ayrıca Avrupa kupalarındaki kalan bütün karşılaşmalar seyircisiz olarak ve VAR (Video Yardımcı Hakem) yardımıyla yapılacak. Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunda İtalya’nın Atalanta, İspanya’nın Atletico Madrid, Almanya’nın Leipzig ve Fransa’nın PSG kulüpleri son 8’de yer alırken, diğer çeyrek finalistler 7-8 Ağustos’taki karşılaşmalarının sonrasında belli olacak.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle 8’li final şeklinde yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi, 12-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. 12 gün boyunca devam edecek ve tek maçlı eleminasyon sisteminin geçerli olacağı turnuvada, 12- 15 Ağustos tarihleri içerisinde çeyrek final, 18-19 Ağustos’ta yarı final ve 23 Ağustos’ta da final karşılaşması yapılacak. Başkent Lizbon’da karşılaşmalara ev sahipliği yapacak iki stat yer alıyor. "Devler Ligi" maçları, Benfica’nın 65 bin kişilik Luz Stadı ile Sporting Lizbon’un 50 bin kişilik Jose Alvalade Stadı’nda gerçekleşecek.

SON 16 TURU

7 - 8 AĞUSTOS

Bayern Münih - Chelsea (3-0)

Barcelona - Napoli (1-1)

Manchester City - R.Madrid (2-1)

Juventus - Lyon (0-1)

- Son 16’nın rövanşları ev sahiplerinin sahasında yapılacak.

ÇEYREK FİNALLER

12 - 15 AĞUSTOS

Real Madrid – Manchester City

Leipzig – Atletico Madrid

Napoli – Barcelona vs Chelsea – Bayern Münih

Atalanta - PSG

- Son 16 Turu'nda rövanş oynayacak takımlar da çeyrek final ve yarı final kura çekiminde yer alacak.

YARI FİNALLER

18-19 AĞUSTOS

Real Madrid – Manchester City / Lyon – Juventus  vs  Napoli – Barcelona / Chelsea Bayern Münih

Leipzig – Atletico Madrid vs Atalanta - PSG

FİNAL

23 AĞUSTOS

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal