Şampiyon Cimnastikçi İbrahim Çolak’tan Olimpiyat Değerlendirmesi

Türkiye’ye cimnastikte ilk ve tek dünya şampiyonluğunu elde eden milli cimnastikcimiz İbrahim Çolak, coronavirüs salgını sebebiyle 24 Temmuz-9 Ağustos günleri arasında gerçekleştmesi beklenen Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın 2021'ye ertelenmesini değerlendirdi.

25.03.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-11:01) Şampiyon Cimnastikçi İbrahim Çolak’tan Olimpiyat Değerlendirmesi
Almanya’nın Stuttgart şehrinde Ekim 2019’da yapılan Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda halka aletinde 1.'liği alarak altın madalyayı boynuna takıp hem ülkemize büyük bir gurur yaşatan hem de Tokyo Olimpiyatları için bilet alan 25 yaşındaki cimnastik sporcumuz İbrahim Çolak, olimpiyatların her sporcunun hayali olan bir yarışma olduğunu dile getirdi.

İbrahim Çolak, “Birçok sporcunun bu yıl performansının zirvesini olimpiyatlar olarak ayarladığına eminim. Ama olimpiyatların ertelenmesi bütün plan ve programın sıfırlanması demek oldu. Bu da sporcular üzerinde motivasyon düşüklüğüne neden olabilir” dedi. Sağ omzundan yaşadığı sakatlık sonrası mart ayı başında ameliyat olan başarılı sporcu, “Bildiğiniz gibi şu anda sakatlık sürecindeyim. Ameliyatımdan bu yana yaklaşık 3 hafta geçti. Artık yavaş yavaş sağ kolumla ilgili egzersizleri yapmaya başlayacağım ve inanıyorum ki en kısa zamanda eski halime döneceğim. Belki de bu olimpiyatların ertelenmesi bireysel olarak kendim için iyi olmuştur. Bunu avantaja çevirebileceğimi düşünüyorum” dedi.

EVDE KAL TÜRKİYE MESAJI

Şampiyon sporcumuz İbrahim Çolak, tüm dünyaya korku salan koronavirüs pandemisiyle alakalı olarak, “Evde kal Türkiye” mesajı göndererek şu sözleri söyledi:

“Virüs salgını nedeniyle evlerimizde kalmamız gerekiyor. Sporcuların, özellikle de olimpiyat hedefi olan sporcuların bu süreç içerisinde evlerinde egzersiz yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu şekilde forma kalabilirsiniz. Evde kal Türkiye”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal