Salzburg'un Genç Golcüsü Erling Haland Kimdir?

Salzburg'un yükselen yeteneği Erling Haland kimdir? Kaç yaşında ve hangi milli takımda oynuyor?

18.09.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-09:30)

Şampiyonlar Ligi müthiş başladı. Salzburg evinde karşılaştığı Genk'i 6-2 yendi. Maça genç oyuncu Erling Haland'ın ilk yarıda yaptığı hat-trick damga vurdu. Tüm dünya bu performansı konuşuyor. 19 yaşındaki genç oyuncunun attığı goller dünya gündeminde yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda büyük takımları peşinden koşturacak olan genç golcünün yaşamını sizler için derledik..

ERLİNG HALAND KİMDİR?

21 Temmuz 2000 yılında İngiltere'nin Leeds şehrinde dünyaya gelen Erling, babası gibi futbol kariyerine Norveç'in Bryne FK takımında başladı. Bryne FK'nın U19 takımında kendini gösteren Erling, kısa sürede A takıma yüksedi.

A takımda 2 sene geçirdikten sonra 2017'de, ülkenin önde gelen takımlarından Molde'ye transfer oldu. O dönemde Molde'nin başında, şu an Manchester United'ı çalıştıran Ole Gunnar Solskjaer bulunuyordu.

Ancak babasının aksine, defansif orta saha ya da stoper olmak yerine Erling, golcü bir kimliğe bürünmeyi hedefledi ve forvet mevkinde kendine yer edindi. Molde formasıyla ilk maçında Volda'ya karşı oyuna sonradan girdi ve 6 dakika sonra ilk golünü kaydetti.

Molde formasıyla 50 resmi maça çıkan genç oyuncu, 20 gole ulaşırken 6 asist yapmayı başardı.

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal