Salih Uçan’ın Takımı Sion’a UEFA Şoku!

UEFA, Salih Uçan formasını giydiği İsviçre ekibi Sion'a kulüp lisans talimatlarına uymaması nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi.

17.04.2018-08:53 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-08:38) Salih Uçan’ın Takımı Sion’a UEFA Şoku!

Salih Uçan’ın sezon başında transfer olduğu İsviçre temsilcisi Sion, kulüp lisans talimatlarına uymadığı gerekçesiyle UEFA tarafından Avrupa kupalarından bir yıl men cezası aldı.

UEFA'nın yaptığı açıklamada Sion takımının, Fransa’nın Sochaux ekibine olan 950 bin avroluk transfer ücretini ödediğine dair belge gösteremediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından bir yıllığına men edildiği belirtildi.

İsviçre ekibinin cezasının, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında Avrupa kupalarına katılım gösterebilmesi halinde devreye girmesine karar verildi. Bunun yanı sıra Uçan’ın takımı, 235 bin avro para cezasına çarptırıldı.

10 takımın yer aldığı İsviçre Süper Lig'de 29 haftada 31 puan elde edebilen Sion, 9. sırada yer alıyor. Sezon başında kiralık olarak Fenerbahçe'den Sion'un yolunu tutan Salih Uçan Sion formasıyla 17 karşılaşmaya çıktı ve bu karşılaşmalarda 2 gol kaydetti.

Ayrı UEFA Sion kulübü dışında kulüp lisans talimatlarına uymayan üç takıma daha ceza verdi. Bu takımlardan Kazakistan ekibi Irtysh, önümüzdeki üç sezon içinde UEFA'nın organizasyonlarına katılacak derece alması durumunda Avrupa kupalarından bir yıl men edilerek 440 bin avro para cezası aldı. Sırbistan ekibi Vojvodina ve Arnavutluk takımı Tirana da 215'er bin avro para cezası aldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal