Saffet Sancaklı: Evin Yaramaz Çocuğunu İdare Ediyorlar Ama Deniz Bitti

MHP Milletvekili ve Eski Efsane Futbolcu Saffet Sancaklı, TRT Spor’da Açıklamalarda Bulundu

18.01.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-10:44) Saffet Sancaklı: Evin Yaramaz Çocuğunu İdare Ediyorlar Ama Deniz Bitti

MHP Milletvekili ve eski efsane futbolcu Saffet Sancaklı, TRT Spor’da Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde yapılan Ajans Saati programında futbol gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

"KULÜPLER YASASINI ÇIKARACAĞIZ”

"Bir kulüp başkanı 10 milyon dolar borçla alıyor, 5 sene yönetim, giderken 150 milyon dolar borç bırakıyor. Bir enkaz ve facia bırakıyor. Yasada aradaki 140 milyonu soracak kimse yok. Kulüpler Birliği Yasası 8 yıl önce yazıldı. Güzel de bir yasaydı. Şimdi onu güncelleyeceğiz. Bir madde de kulüp başkanları ve yöneticilerin bulundukları dönemdeki zarardan sorumlu olması. Bunu kulüp başkanları ve yöneticiler çıkarttırmadı. Siyasilere baskı yaptılar. Çünkü çıkarsa istedikleri gibi at oynatamayacaklar. Şu anda çiftlik gibi yönetiyorlar. Başkanın iki dudağının arasında. Oyuncuyu alıyorlar ama o parayı nasıl ödeyeceksin, kimin cebinden çıkıyor, bu kulüp ne hale düşecek umurlarında değil. Meclise gittiğim günden beri kulüpler birliği yasası diye bastırdım. Bugün gelinen noktada çalıştayın ardından bu yasayı meclise getireceğiz, inşallah da çıkaracağız."

“EVİN YARAMAZ ÇOCUĞU”

Sancaklı, UEFA Finansal Fair Play kurallarının uygulanması durumunda bazı büyük kulüplerin küme düşürülmesi gerektiğini ancak UEFA’nın buna müsaade etmediğini bildirdi.

“KULÜPLERİ UEFA YÖNETİYOR”

"Yasayı kulüp başkanları istiyor. Onların da başı belada, kurtulamıyorlar. Türkiye’nin en zengin adamı bir kulübün başına geldi ama çözemiyor. Sistem kilitlenmiş. Para koymak istiyorsun ama UEFA ile FIFA buna müsaade etmiyor. Yıllardır kayyum olarak atanmışlar. UEFA, sezon başı harcama limitlerini belirliyor. O limiti geçtiğin zaman turnuvalara katılamama, transfer yasakları veriyor. Bundan sonrası küme düşme. Aslında büyüklerimizin bir kısmının Finansal Fair Play kuralları gereği küme düşmesi lazım ama UEFA müsaade etmiyor. Türkiye’de dönen para 2 milyar dolar. 300-400 yabancı futbolcu oynuyor. 500 milyon dolar da yayıncı kuruluş veriyor. Büyüklerden birinin küme düştüğünü düşünsenize. 2 milyar ve yayın olmayacak, 300-400 yabancı futbolcu ne yapacak? Evin yaramaz çocuğunu idare ediyorlar ama deniz bitti." Açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal