Ryan Donk’tan Fatih Terim İtirafı!

Galatasaray’ın Hollandalı oyuncusu Ryan Donk, teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından kendi adına yeni bir dönem başladığını söyledi.

10.04.2018-13:57 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-13:55) Ryan Donk’tan Fatih Terim İtirafı!

Donk, Galatasaray dergisinin bu ayki sayısında yer alan röportajında, "Fatih Terim’in takımın başına gelmesi, Galatasaray kariyerimdeki en anahtar noktaydı. Bana kendimi tekrar gösterme şansını verdi." dedi.

Kendisine tekrar forma şansı sunan Terim'e olan saygısını, performansıyla göstermeye çalıştığını belirten Donk, "Artık tekrar hedeflerim için umudum var. Çünkü öbür türlü sadece maçları kenarda izleyen biri olacaktım. Terim geldiği günden beri hemen farkını hissettiren biri. Bir kere zaten geçmişi bunu gösteriyor. Biz büyük bir kulübüz ve böyle takımların başında, geçmişi önemli başarılarla dolu, güçlü karakterlerin olması gerekiyor. Bu, Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir şeydi." şeklinde görüş belirtti.

Igor Tudor'un sezon başında kendisine forma şansı vermeyeceğini söylediğini aktaran Hollandalı oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Terim ilk geldiğinde sadece ufak birkaç görüşme yapmıştık. Dürüst olmak gerekirse, benim bütün sezon oynamadığımı gören ve bunu bilen birinin, 'Sinan ve Donk sezonun ikinci yarısı için bizim yeni transferlerimiz olabilir.' demesi çok da inandırıcı gelmiyordu. Çünkü 5 aydır oynamıyordum ve sadece maçları izliyordum. Sonra bir gün Antalya kampında Fatih Terim benim yanıma gelip, 'Hazır mısın?' dedi. Ben de, 'Beş aydır hazırım. Sadece oynayacağıma dair bir sinyale ihtiyacım var. Her şeyimi vermeye hazırım.' dedim. O da bana, 'Tamam, göster bana’' diyerek oynatmaya başladı. O dakikadan itibaren artık her şeyden daha fazla keyif alıyorum."

“BİZE GÜVEN VERİYOR”

Fatih Terim sorusuna ilişkin, "Her şeyle bizzat kendisi ilgilenen, çok farklı, çok özel bir karakter." yanıtını veren Donk, "Sadece saha içinden bahsetmiyorum. Teknik heyetten, aşçılara, güvenlikten, polise kadar her şeyle bizzat ilgileniyor. Kötü durumlara karşı bizi koruyor. Olumsuz bir durumda bunu kendisinin göğüsleyeceğine dair bize güven veriyor. Bu sayede biz de takım olarak kendi işimize daha çok odaklanıyoruz. Herkesin başarı yolunda bir görevi var ve takımda çok iyi bir denge var. Beklediğimiz şeylere ulaşmamız için gerekli ortam hazır." şeklinde konuştu.

Galatasaray’daki ilk döneminden bahseden Donk, "Galatasaray kariyerimin ilk bölümünde çok oynama şansı bulamadım. Takım olarak da kötü bir dönemden geçiyorduk. Bu durum da benim kulübe adaptasyonumu biraz zorlaştırdı. Her şey kötü ve negatifti. Şimdi pozitif bir havaya büründük ve bundan dolayı çok mutluyum. Galatasaray'daki ilk hedefim de ligi kazanmak, şampiyonluk yaşamak." temennisinde bulundu.

Fenerbahçe karşılaşması öncesi Türk Telekom Stadı'nda taraftara açık olarak gerçekleşen idmanın kendisinde yarattığı etkiyi aktaran sarı-kırmızılı oyuncu, "Galatasaray’daki en mutlu anım, Fenerbahçe maçından önce çıktığımız antrenmandı. O anın yüksek çözünürlüklü fotoğrafını tablo yaptırıp, evime asmak istiyorum. Buradaki, Hollanda'daki ve İspanya'daki evime o anın fotoğrafını çerçeveletip asacağım. Bu anı bize yaşattıkları için taraftarımıza minnettarım. Cuma günü, iş günü demeden yaklaşık 30 bin taraftar bir antrenmanı izlemeye geldi. İnanılmazdı." yorumunu yaptı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal