Rüştü Reçber Türkiye'deki Beğendiği Kaleciyi Açıkladı

PSG devinin resmi altyapısı "PSG Academy Turkey"in sorularını cevaplayan Eski A Milli Futbol Takımı file bekçisi Rüştü Reçber, günümüzde takımların ayağı iyi olan kaleci arayışlarında olduğunu belirtti.

10.06.2020-08:29 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-08:25) Rüştü Reçber Türkiye'deki Beğendiği Kaleciyi Açıkladı

Rüştü Reçber, kendisinin 16 yaşında kaleci olmayı istediğini söyleyerek, "Kaleci antrenörünü Antalyaspor'da gördüm. Yaşım 19-20 civarındaydı. Günümüzde kulüpler ayağı iyi olan kaleci arıyor. Önceden öyle bir şey yoktu." ifadelerini kullandı.

Reçber, son 20 senede takımların kalecilik yetenekleri iyi olmasa da ayağını iyi kullandığı için file bekçisini seçtiğini ifade etti.

"Artık üst seviyede maç alan kaleci seviyesi çok azaldı." şeklinde konuşan Reçber, "Eskiden bir turnuvada kaleci takımını şampiyon yapabilirdi, bu geride kaldı. Takımlar şu an sadece kalecilik mesleğini doğru yapan isimleri alıyor." açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un genç eldiveni Uğurcan Çakır'ı çok beğendiği aktaran Reçber, "Yaşı küçük ama uzun yıllar milli takımımızı koruyacak, Avrupa'ya gidecek ender kalecilerden biri olacak." diye belirtti.

Ailelere de önerilerde bulunan Reçber, şöyle konuştu:

"Ailelerin, çocuğu 'futbolcu olacak' diye şartlandırmaması gerekiyor. Futbolu seven, yapan, diğer taraftan eğitimini bırakmayan nesil olsun. Bu işin temeli çalışmak, inanmak ve öz güven. Yeteneğinizle bu unsurları bir araya getirirseniz niye iyi futbolcu olmayasınız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal