Rose: 'Ne İçin Dua Ettiğinize Dikkat Edin...'

Illinois-Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir panelde bulunan Detroit Pistons guardı Derrick Rose, çocukluğu, zihinsel sağlığı ve daha fazlası konusunda samimi açıklamalar yaptı.

14.02.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-12:26) Rose: 'Ne İçin Dua Ettiğinize Dikkat Edin...'
Illinois-Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir panelde bulunan Detroit Pistons guardı Derrick Rose, çocukluğu, zihinsel sağlığı ve daha fazlası konusunda samimi açıklamalar yaptı.

Chicago yerlisi, platformunu, kentteki bireylerin zihinsel sağlıkla alakalı konuşmayı normalleştirmek için harcadı.

Rose, "asla unutamayacağı" bir çocukluk travması konusunda şöyle konuştu:

"Gençken, evimde ve mahallemde bir sürü şey oluyordu ve bir şekilde TSSB (travma sonrası stres bozukluğu) sahibi olmama kadar bu devam etti. Bodrumda takılırken birisinin üstte oynadığını duyuyordum ve birinin oraya koşarak kuzenime saldırmak üzere geldiğini düşünürdüm. Bir kız vardı... mahalledeki herkesi dövüyordu, ve bir gün intikam için geri geleceklerini düşünürdüm. Evdeki küçük tıkırtılar ya da seslerden korkuyordum, ya da gece bir şeyler duyup korkuyordum. Çünkü bu insanların geri döndüğünü sanıyordum."

"SINIRLARDAN NEFRET EDİYORUM"

Basketbol hayatında mental sağlığını korumaya çalışan ve basketbola bağlanmış olan Rose, kapanışı 16 yaşındaki kendisine bir mesaj yollarak yaptı:

"Ona 'Ne için dua ettiğine dikkat et' derdim, çünkü daha gençken, hedeflerim çılgınca olurdu, ama aynı zamanda büyüdüğümde buna hazır değildim. Böyle bir hedefe hazır olmadığımı biliyordum. Bir şampiyonluğa hazır değildim. Hazır olmadığımı biliyordum çünkü şu aralar dışarı çıktığımda kendime hep bunu söylerdim, şimdi bu aralar az çok bir yerlere gidebiliyorum. Peki, bir şampiyonluk kazansaydım ne olurdu? Bu nasıl olurdu? Kendimi daha nasıl kısıtlayabilirdim? Nasıl yaşayabilir ve dolaşmak zorunda kalırdım?"

"Sınırlarla yaşamaktan nefret ediyorum. Tatile çıktığımda bu beni yiyip bitiriyor. Ve insanların, mesela bir diş hekiminin ya da düzenli bir işi olan birinin orada öylece rahat takıldığını görüp de benim bunu yapamamam, beni öldürüyor. Onlar özgürce hayatı yaşayabiliyorlar ve bunu kıskanıyorum, çünkü derinlerde bunu istiyorum, ama sahip olamıyorum. Bu yüzden dua ettiğiniz şeye dikkat edin, çünkü bunun nasıl sonuçlanacağını asla bilemezsiniz."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal