Rob Draper: 'Adidas'ın, Mesut'u İstememesi Beyinsizlik'

İngiliz medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirdiği için Mesut Özil'la olan kontratını tek taraflı fesheden ünlü Alman markası Adidas'ı topa tuttu.

06.06.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:37) Rob Draper: 'Adidas'ın, Mesut'u İstememesi Beyinsizlik'

Adidas’ın, 2021 yılında bitecek olan ve toplamda 5 milyon poundluk (42.85 milyon TL) sponsorluk anlaşmasının iptal olmasının derininde Mesut’un, Alman Milli Takımı’ndan ayrılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olan yakın ilişkileri işaret edilmişti.

İngiliz Daily Mail, Arsenal’de top koşturan Türk asıllı Alman oyuncunun bu olayla alakalı Rob Draper imzalı bir köşe yazısı paylaştı.

BEYİNSİZLİK OLARAK İFADE ETTİ

Draper, ABD’de katledilen siyahi George Floyd lehine ırkçılık karşıtı açıklamalar paylaşan Adidas’ın, Mesut hakkında ise adeta beyinsizce tavır aldığını belirtti.

2018 Dünya Kupası sonrasında ilk olarak Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel olmakla birlikte Almanya'da Mesut Özil'e uygulanan ırkçı saldırılara yazısında yer veren Draper; "Dünya Kupası sırasında göçmen karşıtı bir parti Mesut'u Dünya Kupası sırasında eve yollamak için çağrı yaptı. Mesut'un bütün bu olaylarla ilgili 'Kazanınca Alman ama kaybedince göçmen oluyorum' sözleri her şeyi ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal