Rıza Kayaalp Macaristan’da Rekor Peşinde!

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda yeni bir rekor için mindere çıkacak.

22.10.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-13:24) Rıza Kayaalp Macaristan’da Rekor Peşinde!

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası, milli güreşçi Rıza Kayaalp adına farklı bir anlam taşıyor.

Profesyonel kariyerinde 3 kez dünya şampiyonluğu yaşayan 29 yaşındaki sporcu, Budapeşte'de de altın madalyaya uzanması durumunda bir rekora imza atacak.

Kayaalp, sıkletinde yine şampiyon olması halinde, grekoromen stilde 3’er kez şampiyonluk yaşayan eski güreşçiler Hamza Yerlikaya ve Selçuk Çebi'yi geride bırakacak.

Milli güreşçi, böylece dünya şampiyonalarında grekoromen stilde 4 altın madalyaya uzanan ilk Türk güreşçi olarak tarihe adını yazdıracak.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde bu sene gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo final maçında Rus Vitalii Shchur'u 2-1 mağlup eden Rıza, 8. defa Avrupa şampiyonluğu kazanarak, "Asrın Güreşçisi" unvanını taşıyan Hamza Yerlikaya'nın rekoruna ortak olmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal