Rıza Kayaalp 'Evde Kal' Çağrısı Yaptı!

Olimpiyat 2.'si, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreş sporcumuz Rıza Kayaalp, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesi konusunda değerlendirmeler yaptı.

25.03.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-14:16) Rıza Kayaalp 'Evde Kal' Çağrısı Yaptı!
Olimpiyat 2.'si, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreş sporcumuz Rıza Kayaalp, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsan hayatının her şeydem değerli olduğunu savunan Rıza Kayaalp, "Tüm dünyayı etkileyen bir salgınla karşı karşıyayız. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de insan sağlığını dikkate alarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı erteledi. Sonuçta insan hayatı her şeyden önemli." ifadelerini kullandı.

"ERTELENEN OLİMPİYATLARA DAHA İYİ HAZIRLANACAĞI"

Sakatlığı olduğunu belirten milli güreşçimiz, erteleme kararı alınmasının olimpiyatlara daha iyi hazırlanma şansı verdiğini söyledi.

2012 Londra Olimpiyatları'nda 3., 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise 3. olan Rıza, "Tedavilerimi olup sıfırlanmış, daha güçlü bir şekilde olimpiyatlara hazır olacağıma inanıyorum. Daha iyi bir motivasyonla çalışmalarıma devam edeceğim. Çünkü sağlık yönünden biraz sıkıntılarım var, onları da çözmüş olacağım." dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'da bu senenin 2. ayında gerçekleşen Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan çeyrek final müsabakasında elenen ve organizasyon tarihinde finalde mağlup olduğu 2011'den bu zamana kadar ilk karşılaşmasını kaybeden milli sporcu, sakatlığıyla alakalı şu sözleri söyledi:

"Hangi doktor bana çare olabilir diye birkaç haftadır bunun peşindeyim. Sonunda bir sonuca vardık, sıkıntıyı bulduk. O sıkıntıyı düzeltmek için tedaviye başladım. Rahatsızlığım; sırt kaslarımda bir gerilme var. O da beni çok etkiyor, gücümü kesiyor. Boyundan aşağıya doğru inen omurilik yanlarındaki kaslar... Onlar biraz gerginmiş, biraz daha çalışması gerekiyormuş. O kadar ağırlık çalışan biri olarak o kasları güçsüz bırakmışım. Onları düzeltip devam edeceğim. Olimpiyatların ertelenmesinin benim açımdan da iyi olacağını düşünüyorum."

"EVİMDE SPOR SALONU OLUŞTURDUM"

Rıza, spor salonlarının Coronavirüs sebebiyle kapalı olmasına yönelik "O yönden biraz şanslıyım ama zaten tedavi sürecim devam ediyor. Çünkü evimde spor salonu oluşturmuş durumdayım, minderim de var. O yönden bir sıkıntı yaşamıyorum." sözlerini söyledi.

Güreş hayatında 9 Avrupa ve 4 dünya 1.'liği olan Rıza, "Kariyerimdeki tek eksik olimpiyat şampiyonluğu. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na zaten kota almıştım. Tek amacım olimpiyat şampiyonluğu. Olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu hedefe ulaşmak için çalışmaya devam edeceğim." dedi.

Coronavirüs pandemisinden dolayı "evde kal" çağrısında bulunan milli güreşçi, "Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım." dedi ve konuşmasını bitirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal