Rıza Kayaalp Altın Madalya İçin Mindere Çıkıyor!

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda finale çıkmayı başardı. Kayaalp bu akşam Rus Vitalii Shchur ile altın madalya mücadelesi verecek.

01.05.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-11:07) Rıza Kayaalp Altın Madalya İçin Mindere Çıkıyor!

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale adını yazdırdı. Milli güreşçimiz Kayaalp, bu akşam altın madalya için mindere çıkacak.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Kaspiysk şehrinde yer alan Ali Aliyev Spor Salonu'ndaki karşılaşmaların ilk gününde Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo yarı final mücadelesinde Rumen Alin Alexuc-Ciurariu ile karşı karşıya geldi. Rakibini 4-0 yenmeyi başaran milli güreşçi, finale yükselmeyi başardı.

ALTIN MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Rıza Kayaalp bu sonucun ardından Avrupa şampiyonalarında art arda 9'uncu kez finale yükselme başarısı gösterdi. Kayaalp’in finaldeki rakibi Rus Vitalii Shchur olacak. Milli güreşçi Kayaalp, şampiyonluğa ulaşması halinde, Hamza Yerlikaya'nın 8 Avrupa şampiyonluğu başarısına erişmiş olacak.

EKREM ÖZTÜRK, BRONZ MADALYA MÜCADELESİ VERECEK

Grekoromen stil 55 kilo yarı finalinde ise Estonyalı Helary Maegisalu ile karşı karşıya gelen Ekrem Öztürk rakibine karşı 3-0 öne geçmiş olmasına rağmen rakibine arka arkaya 2 sayı verdi ve 4-3 geriye düştü. Karşılaşmanın sonlarına doğru bir puan alarak maçı 4-4’e getiren Ekrem Öztürk buna karşın karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Ekrem Öztürk, Bulgar Nedyalko Petrov ile bronz madalya için mücadele edecek.

Diğer bir karşılaşmada ise Rahman Bilici'nin grekoromen stil 63 kilo ilk turu karşılaşmasında mağlup olduğu Moldovalı Donior Islamov, bir üst turda rakibine yenilerek finale çıkamadı. Rahman Bilici böylece repesaj hakkı elde edemedi ve elendi.

Şampiyona bugün final ve repesaj karşılaşmaları ile sürecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal