Rıza Çalımbay'dan Fikstür Eleştirisi!

Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, bir haftada ikisi İstanbul deplasmanı olmak birlikte üç maça çıkacak olmalarını eleştirdi.

03.07.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:59) Rıza Çalımbay'dan Fikstür Eleştirisi!

Demir Grup Sivasspor Teknik Patronu Rıza Çalımbay, Süper Lig'de bir haftada ikisi İstanbul deplasmanı olmakla birlikte üç karşılaşmaya çıkacak olmalarına isyan etti.

Çalımbay, verdiği demeçte, maç fikstürünün bu seme en çok problem yaşadıkları olaylardan biri olduğunu aktardı.

Özellikle Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında çok problem yaşadıklarını kaydeden Çalımbay, "Sivas'ta bayağı kış oldu ve çok zor şartlar altında oynadık. O kışta kupa maçlarımızı gece oynadık hatta Antalyaspor geldi ve uçağı buraya inemedi, Kayseri'ye indi." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, fikstür açısından problemlerin o dönemden başladığını belirtti.

'BİZİM MAÇLARI AYARLARKEN BİRAZ DÜŞÜNMEDEN KARAR VERMİŞLER'

Gerçekleşen sakatlıklar ve cezalı oyuncuları sebebiyle kadro oluşturmakta da sıkıntı yaşadığını söyleyen Rıza Çalımbay, şunları dile getirdi:

"Hakan Arslan, Claudemir sakat, Fatih Aksoy ve Caner Osmanpaşa cezalı. Fernando'nun oynayıp oynamayacağı belli değil. Böyle sıkıntılar varken bir anda maç programımızın sıkılaştırılmasını, Fenerbahçe maçının cumartesi oynanmasını beklemiyorduk. Kasımpaşa ile pazar oynayacağız, sonra geliyoruz hafif antrenman yapıyorsun ve Malatyaspor maçına çıkıyorsun. Tekrar 1 gün daha duruyorsun burada hafif bir antrenmanın ardından tekrar İstanbul'a gidiyorsun, Fenerbahçe ile oynuyorsun. İşin tersi ondan sonra 8 gün maç yapmıyorsun. O yüzden böyle sıkıntılar varken böyle maçları oynamak bayağı zor alacak. Çünkü takımda çok eksik olursa performansımız da düşüyor."

Hızlandırılmış fikstürün ağır geldiğine dikkat çeken Çalımbay, bir hafta içerisinde iki defa İstanbul deplasmana çıkacaklarına işaret etti.

Fikstürün düzenli olmamasını vurgulayan Çalımbay, "7 günde üç maç oynayıp, hem de zor maçlar oynayıp ondan sonra 8 gün sonra maç oynamak biraz zor. Takımda sıkıntılar olursa kaldırması çok zor. Bana göre bizim maçları ayarlarken biraz düşünmeden karar vermişler." değerlendirmesi yaptı.

Sivasspor'un zor bir maç takvimine sahip olduğunu aktaran Çalımbay, "Oynadığımız takımların hepsi can derdinde, lige tutunmak için oynuyorlar. Denizli, Konya, Kayseri, Kasımpaşa, Malatya bu maçlar gerçekten çok zor maçlar. Rahatlamış bir takımla oynasaydık bizim için daha iyi bir avantajdı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal