Racing Point'den sert açıklama! McLaren ve Renault da Mercedes'i kopyalıyor!

Racing Point takımının -patronu Andrew Green, Renault ve McLaren takımlarının da Mercedes'i kopyaladıklarını açıkladı

21.10.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-14:27) Racing Point'den sert açıklama! McLaren ve Renault da Mercedes'i kopyalıyor!
Racing Point Takımı, bu sezon hem görsel hem de karoser altında yer alan ekipmanlar açısından Mercedes'in 2019 F1 aracına çok benzeyen bir yarış aracı hazırladı. Bu yüzden 2020 Racing Point aracı, özellikle sezonun ilk yarısında "Pembe Mercedes" olarak adlandırıldı ve sosyal medyada dalga konusu olmuştu.

Aerodinamik parçalar dışında takımın fren kanalı tasarımları da Mercedes'e benzerliğiyle dikkat çekmişti. Renault bu parçaları protesto etti ve sonunda haklı çıktı. Bazı takımların şikayetleri üzerine, Racing Point tarzı kopyalamaların 2021'den itibaren yasak olacağı duyuruldu.
Green, kuralların bu konuda açık olmadığını ve bazı sorunların olabileceğini söyledi.

Auto Motor und Sport'a konuşan Green, kendilerinin bu sene kurallara aykırı bir şey yapmadığını ancak gelecek seneki kopyalama kuralları konusunda ayrışma olmaması için anlaşmaya vardıklarını, aslında kopyalama işini tüm takımların yaptıklarını söyledi.

Green, "Diğer araçlara ve yeni fikirlere, ilham almak için bakmaya devam edeceğiz. Diğer takımlar bunu yapmayacaklarını ve tüm fikirleri kendilerinin üreteceğini söylüyorsa, hayal kuruyordur. McLaren geçtiğimiz günlerde yeni burun ve ön kanadı araca ekledi. Bu tasarım tamamen Mercedes'ten alındı. Kimse onların kopyaladığı yönünde şikayet etti mi? Sadece Racing Point'in bunu yapmasına izin verilmedi. Renault'da da aynısı söz konusu. Aracın ön tarafı tamamen Mercedes konseptinin kopyası. En çok bağıranlar, aslında en çok kopyalayanlar oluyor." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal