Prens Selman’a Newcastle Tepkisi Büyüyor! ‘Durdurun’

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman’ın, İngiltere Premier Lig kulüplerinden Newcastle United’ı satın almak için çalışmalara başlaması tepkilerin odağı olmaya devam ediyor.

29.04.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-09:35) Prens Selman’a Newcastle Tepkisi Büyüyor! ‘Durdurun’

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun öncülük ettiği bir konsorsiyumun 350 milyon poundluk teklifi sonrası alevlenen tartışmalara, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz de dahil oldu. Dünya Af Örgütü ve Premier Lig’in yayıncı kuruluşlarından beIN Sports’tan sonra Hatice Cengiz de Premier Lig’e mektup göndererek satışın iptal olmasını talep etti.

Premier Lig yöneticilerine yolladığı mektubu sosyal medya hesabından da takipçilerine paylaşan Hatice Cengiz, Salman’ın kendi imajını temize çıkarmak için Premier Lig’i kullanacağını ifade etti. Salman’ın uluslararası yargıdan kaçmak için Newcastle United’ı satın almak istediğini öne süren Hatice Cengiz “Futbol, örtbasın başka bir halkası olmamalı” şeklinde konuştu.

Hatice Cengiz’in Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İngiliz yetkililer ve Premier Lig yönetimi, Newcastle United’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman’a satılışını durdurmalı. İngiliz yetkililer ve Premier Lig, yaptıklarının henüz hesabını vermemiş Salman gibi birinin Newcastle United’ı satın almasına izin vermemeli. Her şey bir yana bu durum, Premier Lig’in ismini olumsuz etkileyecektir.

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından imajı sarsılan Salman, uluslararası sporu bunu düzeltmek için kullanmak istiyor. Birçok uluslararası hukuk kanalı, buna CIA ve Birleşmiş Milletler de dahil, Salman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini verdiğini belirtiyor.

Premier Lig yönetiminden ve İngiliz yetkililerden Newcastle United’ın Salman’a satışını engellemek için ellerinden geleni yapmalarını ve Salman’ı İngiliz futbolundan uzak tutmalarını rica ediyorum.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal