Portekiz ve Fas 2. Kez Karşı Karşıya!

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu 2. karşılaşmasında Portekiz ile Fas kozlarını paylaşıyor.

20.06.2018-13:53 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-13:51) Portekiz ve Fas 2. Kez Karşı Karşıya!

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu 2. maçında Portekiz ve Fas karşı karşıya gelecek. Bu mücadele aynı zamanda iki takımın tarihlerindeki ikinci karşılaşması anlamına geliyor.

Başkent Moskova'da bulunan Luzhniki Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati ise 15.00…

Karşılaşma öncesi, İspanya karşısında 3-3’lük eşitlikle ayrılan Portekiz’in 1 puanı bulunurken, İran'a 1-0 kaybeden Fas'ın ise puanı bulunmuyor.

Mücadele TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak.

32 YIL SONRA 2. RANDEVU

Bu karşılaşma öncesinde Portekiz ile Fas arasında oynanan ilk ve tek maç Meksika'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 1986 Dünya Kupası'nda oynandı.

Söz konusu turnuvada F Grubu’nda mücadele eden iki ekibin karşılaşmasında Fas, Portekiz'i 3-1 yenmeyi başarmıştı. İngiltere, Polonya ve Portekiz'in yer aldığı grupta 4 puan toplayan Fas grubunu lider bitirmiş, 2 puan elde eden Portekiz ise son sırada kalarak turnuvaya grup aşamasında veda etmişti.

PORTEKİZ’İN 7. DÜNYA KUPASI

Son beş Dünya Kupası arka arkaya olmak üzere toplamda 7. kez Dünya Kupası'na katılan Portekiz, organizasyonda bugüne dek 27 karşılaşmaya çıktı.

Portekiz, bu karşılaşmalarda 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi elde etti. 27 maçta 46 kez fileleri havalandıran Avrupa temsilcisi kalesinde ise 32 gole engel olamadı.

FAS 20 YIL ARANIN ARDINDAN DÜNYA KUPASI’NDA

Fas, 20 yıl aradan sonra Rusya'daki Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Bu zamana kadar Dünya Kupası'nda 14 karşılaşma oynayan Fas bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi elde etti. Söz konusu karşılaşmalarda 12 kez gol sevinci yaşayan Fas, kalesinde ise 19 gol gördü.

MUHTEMEL 11’LER

Portekiz: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro, William, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario, Andre Silva, Cristiano Ronaldo

Fas: Monir El Kajoui, Achraf Hakimi, Ghanem Saiss, Mehdi Benatia, Hamza Mendyl, Karim El Ahmadi, Hakim Ziyach, Mbark Boussoufa, Younes Belhanda, Sofyan Amrabat;, Khalid Boutaib

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal