Pınar Karşıyaka'nın Gözü Kupada!

FIBA Erkekler Avrupa Kupası çeyrek final karşılaşmasında Ukrayna takımı Kiev Basket'i her 2 karşılaşma da mağluk ederek ismini yarı finale yazdıran Pınar Karşıyaka'nın koçu Ufuk Sarıca, şampiyonluk hakkında konuştu.

12.03.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-10:13) Pınar Karşıyaka'nın Gözü Kupada!
FIBA Erkekler Avrupa Kupası çeyrek final karşılaşmasında Ukrayna takımı Kiev Basket'i her 2 karşılaşma da mağluk ederek ismini yarı finale yazdıran Pınar Karşıyaka'nın koçu Ufuk Sarıca, "Şu an geldiğimiz konum şampiyonluğa 2 adım ama şampiyon olabilmek için yarı finali geçmek lazım. Finale kalıp FIBA Avrupa Kupası'nı Türkiye'mize kentimize, takımımıza, taraftarımıza kazandırmak en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

Sarıca, basın mensuplarına gerçekleştirdiği konuşmada, Kiev Basket maçında ilk mücadeledeki 18 sayılık avantajdan dolayı rahat olduklarını, 9 sayı arkada kalmalarına karşın daha sonra kontrolü ele alarak maçtan farklı galip ayrıldıklarını aktardı.

Yarı final karşılaşmasını oynayacakları için sevinçli olduklarını söyleyen Sarıca şu sözleri söyledi:

"Avrupa kupalarında ikinci kez yarı finale kaldık. Birincisinde beraberdik 2012'de. Şu an geldiğimiz konum şampiyonluğa 2 adım ama şampiyon olabilmek için yarı finali geçmek lazım. Finale kalıp FIBA Avrupa Kupası'nı Türkiye'mize kentimize, takımımıza, taraftarımıza kazandırmak en büyük arzumuz. EuroChallenge Kupası'nda yarım kalan, sonunda kaçırdığımız kupayı almayı inşallah bu sene başarırız. Avrupa'da üst üste 13. maçımızı kazandık, keza ligde de öyle. Gerçekten olağanüstü bir sezon geçiriyoruz. Bunun devamını sağlamak için de her gün aynı çalışkanlığı gösteriyoruz."

Rakip medi Bayreuth

Sarıca, yarı final maçındaki rakipleri Alman takımı medi Bayreuth koçu ve bazı basketbolcuların uzun zamandır aynı ekipte olduğunu belirterek, "Disiplinli bir takım, sert oynuyorlar. O yüzden dikkat etmemiz lazım. Zaten yarı final oynuyoruz, rakibi güçlü güçsüz diye değerlendirmek son derece amatörce olur. Onlara gereken saygıyı, özeni gösterip ilk maçta orada özellikle kazanıp bir avantaj yakalarsak, burada çok daha rahat oluruz." dedi.

Avrupa'da 2. yarı final

Daha önce yine koç Ufuk Sarıca eşliğinde 2012-2013 senesinde İzmir'de yapılan FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Final ilk karşılaşmasında Alman takımı EWE Baskets'i 66-62 mağlup ederek final karşılaşması oynamayı başaran Pınar Karşıyaka, final mücadelesinde Rus takımı Krasnye Krylja'ya kaybederek kupayı alamamıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal