PFDK, Amedsporlu Mansur Çalar'ı Ömür Boyu Futboldan Men Etti

Sakaryaspor ile oynanan maç öncesinde rakip takım futbolcularına jiletle saldıran Amedsporlu Mansur Çalar, PFDK kararı ile ömür boyu futboldan men edildi.

07.03.2019-16:30 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-16:37) PFDK, Amedsporlu Mansur Çalar'ı Ömür Boyu Futboldan Men Etti

Amedspor futbolcusu Mansur Çalar, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Amedspor ile Sakaryaspor arasında oynanan ve 1-1'lik eşitlikle biten karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında yaptığı sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Çalar'ı futboldan ömür boyu men etti.

Yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

"AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü sporcusu MANSUR ÇALAR'ın, rakip takım sporcularına dönük saldırıları sebebiyle FDT'nin 4/2, 44/1-a ve 35/4. maddesi gereğince 4 YIL MÜSABAKALARDAN MEN ve 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, üç seneyi geçen ceza açısından FDT'NİN 95/1. Maddesi gereğince SÜREKLİ HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

NELER YAŞANMIŞTI?

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu oynanan Amed Sportif Faaliyetler - Sakaryaspor karşılaşmasının sonrasında çıkan olaylarda, Mansur Çalar'ın rakip futbolcuları jiletlediği öne sürülmüştü. Sakaryasporlu 4 oyuncunun şikayeti ardından hakkında soruşturma açılan Mansur Çalar, çıkarıldığı hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol koşulu ile serbest kaldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal