Pele'nin Heykeli Törenle Açıldı

Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF) 1970 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunun 50. yılı anısına Pele’nin heykelinin açılışını gerçekleştirdi.

21.02.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-16:59) Pele'nin Heykeli Törenle Açıldı

Brezilya Futbol Konfederasyonu(CBF) 1970 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunun 50. yılı anısına Pele’nin heykelinin açılışını gerçekleştirdi.

CBF’nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, Brezilya’nın 1970’te kazandığı üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunun anısına Rio de Janeiro kentindeki milli takım müzesinde Pele’nin bal mumu heykelinin açılışının olduğu ifade edildi.

Açılış törenine, CBF Başkanı Rogerio Caboclo ve asbaşkan Antonio Carlos Nunes ile Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Tite’nin yanı sıra 1970 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyon olan kadroda bulunan Ado, Brito, Clodoaldo, Dario, Edu, Jairzinho, Leao, Piazza ve Roberto

Miranda’nın da törene katıldığı ifade edildi. Bu arada 79 yaşındaki efsane futbolcu Pele’nin hastalığı sebebiyle törende yer alamadığı açıklandı.

Başkan Caboclo’nun heykel açılışının sonrasında törende yer alan eski oyunculara şampiyonluğun 50. yılı anısına madalya takdiminde bulunulduğu belirtildi. Pele yönetimindeki 1970 FIFA Dünya Kupası şampiyonu Brezilya Milli Takımı, Jairzinho, Gerson, Tostao, Rivelino,

Carlos Alberto gibi futbolculardan oluşan kadrosu ve oynamış oldukları futbolla tarihin en iyi takımları arasında gösteriliyor. Meksika’da yapılan 1970’teki Dünya Kupası’nda tüm karşılaşmalarını kazanan Brezilya, finalde İtalya’yı 4-1 yenerek şampiyon olmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal