Orhan Ayhan Kimdir?

Orhan Ayhan kimdir? Orhan Ayhan nerede ve ne zaman doğdu? İşte Orhan Ayhan ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:44) Orhan Ayhan Kimdir?

Orhan Ayhan kimdir: Orhan Ayhan 1938 yılında İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. Seslendirdiği boks maçları ile tanınmış ve sevilmiştir. 82 yaşında olan Orhan Ayhan’ın kim olduğu, mesleği, hayatı gibi bilgiler merak konusu olmaktadır. Bu yüzden bu haberimizde Orhan Ayhan’ın kim olduğu ve hayatı ile ilgili detaylara değinmek istedik. Sizde Orhan Ayhan'ın hayatı ile ilgili merak duyuyorsanız gelin yazımızın devamında hayatını ve kariyerini birlikte keşfedelim.

Orhan Ayhan'ın Hayatı

Orhan Ayhan kimdir: 1938 yılında hayata gelen Orhan Ayhan bir efsane haline gelmiş spor yorumcusudur. 1957 yılında mesleğine başlayan Orhan Ayhan, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde, Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi coğrafya bölümünde tamamlamıştır.

Uzun yıllar Avustralya'da yaşadığı bilinmektedir. Orhan Ayhan evli ve 2 çocuk babasıdır. Serhan ve Korhan isimlerinde iki tane erkek çocuğu bulunmaktadır.

Orhan Ayhan’ın Mesleki Kariyeri

Orhan Ayhan kimdir: 82 yaşındaki Orhan Ayhan spor yazarlığına başlamadan önce bir süre Vefa kulübünde futbol ve basketbol oynamıştır. Foto muhabiri olan arkadaşı Erol Çetindağ sayesinde 1957 yılında Son Posta gazetesinde spor muhabirliği ve spor yazarlığı yapmaya başlamıştır. Orhan Ayhan ilk gittiği haberin 26 Temmuz 1957’de Yedikule’deki İstanbul Kürek Şampiyonası olduğunu söylemiştir. 1962 yılında Tercüman ve Güneş gazetelerinin spor servislerinde görev almıştır.

Orhan Ayhan kariyerinde daha çok boks maçlarında yoğunlaşmış ve yüzlerce boks maçını anlatmıştır. Spor yazarlığını da ağırlıklı olarak boks alanında yapmıştır.

1962 yılında TRT Halit Kıvanç’ın BBC’ye katılması üzerine ondan boş olan yeri doldurma amacıyla İstanbul Radyosu spor spikerliği sınavı düzenlemiştir. Orhan Ayhan sınava katılmış ve 6-7 satırlık bir Vietnam haberi okuyarak birinci olmuştur. İlk olarak 21 Ocak 1963 tarihinde oynanan Galatasaray-Milan Avrupa Şampiyon Klüpler maçını anlatmıştır.

Yoğunlukla boks maçlarını anlatan Orhan Ayhan’ın ilk anlattığı boks maçı ise Garbis Zakaryan ile Wene Brune arasında yapılan maçtır.

1963 yılında Yastık Sohbeti isimli filmdeki avukat karakterinin dublaj seslendirmesini yapmıştır.

Orhan Ayhan babasının Vefa kulübünde kulüp başkanlığı yaptığı dönemde de Vefa boks şubesi başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Orhan Ayhan, Muhammed Ali ile Mike Tyson’ın bütün maçlarını anlatmıştır. Şimdiye kadar anlattı boks ve futbol maçlarının toplamı 8500'ün üzerindedir.

Wipeout isimli yarışmanın seslendirmesini yapmıştır. 1992 yılında Show TV'ye geçmiş olsa da 1994 yılında tekrar TRT’ye geçerek genel müdür danışmanı görevini üstlenmiştir.

Orhan Ayhan, “Boks” ve “Kürsüdekiler” kitap filmin yazarı olarak da tanınmaktadır. Posta gazetesinde yazdığı boks yazıları dikkat çekmiştir.

Orhan Ayhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yönetim kurulu üyesi ve Spor Yazarları Derneği’nin kurucu üyesidir. Daha önce boks federasyonunda yönetim kurulu üyesi görevini de üstlendi bilinmektedir. Avrupa ve Dünya Boks Birliği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlenmiştir.

Orhan Ayhan 2012 yılında Discovery Channel’da Rüya Takımı programını seslendirmesiyle de dikkatleri üzerine çekmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal