'Ömer Bayram'la Orta Sahada Ozan Tufan Savaştı!'

Süper Lig'de 23. hafta gerçekleşen dev derbinin ardından spor yazarı ve yorumcusu Osman Şenher maçı değerlendirdi.

24.02.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-11:11) 'Ömer Bayram'la Orta Sahada Ozan Tufan Savaştı!'
Süper Lig'de 23. hafta gerçekleşen dev derbinin ardından spor yazarı ve yorumcusu Osman Şenher maçı değerlendirdi.

İşte Osman Şenher'in derbi yazısı:

Kaybedenin çok büyük yara alacağı bir maçtı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi... Deplasmanda oynamasına rağmen sarı-kırmızılılar, bilhassa ilk yarıda Fenerbahçe’den daha çok pozisyona girdiler. Maçın 25. dakikasına kadar Onyekuru ve Falcao yakaladıkları 4 gol pozisyonunu değerlendirebilseler derbi ilk yarıda kopardı.Fenerbahçe sıkıntıda. Bütün futbolcular stres altında da olsalar şampiyonluk yarışından kopmamak için her şeylerini ortaya koydular. Ama bu kadar... Daha fazlasını yapamadılar. Gustavo, Rodrigues ve Emre Belözoğlu’nun forma giyememesi Fenerbahçe’yi çok etkiledi.

İlk golü sarı-lacivertliler penaltıdan bulmuş olsa da bu maçın böyle bitmeyeceği belliydi.Hücum anlamında Onyekuru, penaltıyı yaptırmasına rağmen maçın tamamında 6 tane yüzde yüz diyebileceğimiz pozisyonu değerlendiremedi. Belhanda ise boş kaleye topu gönderemedi. Ama bunun yanında Faslı futbolcu Galatasaray’ın iyilerindendi. Ömer Bayram orta sahada Ozan Tufan ile kıyasıya savaştı ve çok başarılı oldu.Seri ve Feghouli de gerçekten her şeylerini sahaya koydular. Donk, hem gol attı hem de Fenerbahçe ataklarında çok başarılıydı, hiç boş hamlesi olmadı. Max Kruse ve Muriç karşısında Marcao ile Donk Galatasaray’a geldiklerinden beri belki de en iyi performanslarını gösterdiler. Mariano ve solda oynayan Saracchi hücum anlamında etkili olamasalar da defansif anlamda iyi bir maç çıkardılar. Hele Saracchi’nin iki tane hamlesi var ki biraz yavaş kalsa Fenerbahçe golü bulabilirdi.Herkes için çok stresli bir maç oldu.

Sarı kartlar, kırmızı kartlar çok fazla çıktı. Ben bunu normal karşılıyorum. Galatasaray zirveyi yakalamak için uğraşıyor, Fenerbahçe ise yarıştan kopmama adına savaş veriyor. Bu kadar stres, bu kadar kart gayet normal. Bir de olaya şuradan bakmak lazım, Galatasaray Kadıköy’de 20 yıldır maç kazanamıyor. Bu da artı bir motivasyon ve takıma hırs vermiş. Belli ki Fatih Terim, Florya’daki toplantılarda futbolcularını bu konuda çok iyi hazırlamış. Hata yapmamak için çok fazla uğraştılar ve sonuçta başardılar da.Ama dün gece Galatasaray’ın ve sahanın yıldızı kim derseniz, ben ‘Onyekuru’ derim. Evet kaçırdıkları var, ama tek başına Fenerbahçe defansını hırpalayan futbolcuydu. Bir penaltı yaptırdı, bir de gol attı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal