Olympiacos’un Başantrenörü David Blatt, PPMS Hastalığına Yakalandı!

Olympiacos’un İsrailli koçu David Blatt'in ”Primary Progressive Multipl Skleroz” (PPMS) hastalığına yakalandığını duyuruldu.

19.08.2019-16:46 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-16:38) Olympiacos’un Başantrenörü David Blatt, PPMS Hastalığına Yakalandı!

Olympiacos'un deneyimli koçu David Blatt sevenleri üzdü. Kulüp sitesinden yapılan açıklamaya göre tecrübeli koç PPMS hastalığına yakalandı. Bu haberden sonra Olympiacos taraftarları deneyimli hocalarına destek olmak için sosyal medyadan binlerce mesaj gönderdi.

David Blatt sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı

"Hayat, bazen size neden olduğu bilinmeyen sonuçlar verir. Bu anlar, gerçek karakterinizi test eden kararlar ve seçimler vermenizi gerektiren anlardır.

”Birkaç ay önce PPMS’e yakalandım. Bu hastalık birçok kişiyi farklı türlerde etkiliyor. Bu hastalık, kişinin yaşam kalitesini etkiliyor ve kişinin temel işlevlerini bile yapmasını engelleyebiliyor. Bu hastalığın benim bugünümü ve gelecek hayatımı nasıl etkileyeceğini anladığımdaki şok ve acıyı aştığımda hiçbir şeyden vazgeçmemeye karar verdim. Depresyona girmek kolaydır, ben böyle yapmayacağım ve sadece hayatımı olabildiğince normal bir şekilde sürdürmeye adapte olacağım." ifadelerini kullandı.

PPMS hastalığı nedir?

Multipl skleroz, merkezi sinir sistemine saldıran kronik bir hastalıktır. Beyin, omurilik ve optik sinirleri etkiler. Merkezi sinir sisteminde (CNS) sinir lifleri onları koruyan miyelin bir kılıfla çevrelenir. Miyelin ayrıca sinirlerin elektrik sinyallerini hızlı ve verimli bir şekilde iletmesine yardımcı olur. MS’de miyelin kılıfı birden fazla alanda kaybolup skar (iz) veya skleroz bırakır. Multipl skleroz “birden fazla alanda skar dokusu” anlamına gelir. Miyelinin bulunmadığı bölgelere plak veya lezyon denir.

Lezyonlar kötüleştikçe, sinir lifleri kırılabilir veya hasar görebilir. Sonuç olarak, beyinden gelen elektriksel impulslar (uyarılar) hedef sinire sorunsuz bir şekilde akmaz. Miyelin olmadığında, lifler elektriksel impulsları hiç yapamazlar. Beyinden kaslara mesajlar iletilemez.

PPMS belirtileri nelerdir?

Kas güçsüzlüğü (Güç kaybı vücudun bir tarafındaki kol ve bacakta veya her iki bacakta birden olabilir.)
– Görsel rahatsızlıklar (Görme kaybı, çift görme)
– Koordinasyon ve denge ile ilgili zorluklar
– “iğneler” gibi uyuşma ve karıncalanma
– Düşünme ve hafıza problemleri
– İdrar kaçırma ve idrar aciliyeti
– Kabızlık,
– Konuşma bozukluğu
– Cinsel fonksiyon bozuklukları
– Yorgunluk
– Depresyon,
– Yutma zorluğu

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal