Oliver Kahn Kimdir?

Oliver Kahn kaç yaşında bıraktı? Oliver Kahn Svenja Kahn? Oliver Kahn Simone Kahn? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

05.06.2018-09:18 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-09:05) Oliver Kahn Kimdir?

Oliver Rolf Kahn (Almanca söyleyişi: [ˈɔlɪvɐ ˈkaːn]; d. 15 Haziran 1969), Alman eski futbolcudur. Kaleci mevkiinde görev yapan futbolcu, futbol hayatına Karlsruher SC yıldız futbol takımında başladı. İlk profesyonel maçına 1987 senesinde çıktı. 1994 senesinde 4.600.000 Alman markı bonservis bedeli ile kariyerinin bitimine dek forma giyeceği Bayern Münih'e transfer edildi.

Sekiz Bundesliga, altı DFB-Pokal, bir UEFA Kupası (1996), UEFA Şampiyonlar Ligi (2001) ve Kıtalararası Kupa (2001) şampiyonluğu kazanan Kahn, Alman futbolunun yakın tarihte çıkardığı en başarılı futbolculardan oldu. Bireysel kapsamda gösterdiği başarılar ona peş peşe dört UEFA Avrupa'nın En İyi Kalecisi, üç IFFHS Dünyanın En İyi Kalecisi ve iki defa da Almanya'da Yılın Futbolcusu ödülü getirdi. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda aldığı Altın Top Ödülü ile beraber, turnuva tarihinde bu ödülü elde eden ilk ve tek kaleci unvanını kazandı.

1994'ten 2006'ya dek Almanya millî futbol takımında forma giyen Kahn, Andreas Köpke'nın millî takımı bırakmasının ardından sahaya ilk 11'de çıkmaya başladı. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda takımını finallere yükselten ve kalesinde sadece üç gol gören kaleci, buna karşın finalde Brezilya'ya 2-0 yenildikleri maç yüzünden eleştirilere maruz kaldı. Ancak sonunda turnuvanın en iyi oyuncusu olmayı ve Altın Top Ödülü'nü almayı bildi.

Oliver Kahn kariyeri üstündeki baskı ve stresin altından kalkabilme gücü ile geniş alanda beğeni toplamıştır. Bayern Münih'in internet sayfasındai profilinde "sabırsız, disiplinli, hırslı" gibi ifadeler yazmaktadır.

Japonya ve Güney Kore ortaklığı ile yapılan 2002 FIFA Dünya Kupası süresince Kahn Asya'da popülarite elde etti. İçlerinde bir Shinkin bank reklamının da yer aldığı birkaç televizyon reklamında oynadı. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından, Almanya millî futbol takımının karşılaşmalarını analiz etmek için ZDF kanalı spor takımına dahil oldu. 2009 senesinde CCTV'de yayınlanan ve Çin'in en iyi genç kalecisini bulmak isteyen bir televizyon programında jüri üyeliği gerçekleştirdi. Gene aynı sene içinde Madame Tussauds müzesinin Berlin şubesinde Kahn'ın balmumu heykeli görücüye çıktı. Kaleci, 2010 senesinde antrenörlük lisansı da aldı. Bunun haricinde, Alman pop müzik grubu Die Prinzen, Olli Kahn isimli şarkıyı Kahn için besteledi.

Profesyonel kariyeri süresince müthiş bir duruş sergilediği ve insanları etkilediği için Kahn'a "Kral Kahn" veya "Dev" lakapları verildi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal