Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül, ‘Coronavirüs Günlerini’ Anlattı

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınan önlemler için evde geçen zamanlarını açıkladı.

14.04.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-14:53) Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül, ‘Coronavirüs Günlerini’ Anlattı

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle alınan önlemler kapsamında evde geçen zamanlarından bahsetti.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan milli güreşçimiz Taha, verdiği demeçte, karantina zamanının bütün sporcular gibi kendisini de kötü yönde etkilediğini vurgulayarak, "Bir sakatlık sürecim vardı, tedaviye gidiyordum. Tedavim yarım kaldı, gidemedim ama tedavide gerçekleştirdiğim egzersiz hareketlerine evde devam ediyorum." şeklinde konuştu.

"Güreş kontak sporu." diye belirten Taha, "Sürekli teknik ve güreş antrenmanlarını yapmamız gerekiyor. Bu dönemde bundan mahrumuz. O yüzden bizi olumsuz anlamda etkiliyor." ifadesini kullandı.

Şampiyon milli güreşçi, bu aşamada evinde zaman geçirdiğini yineleyerek, "Ailemleyim, aynı zamanda egzersiz hareketlerimi, antrenmanlarımı yapıyorum. Ben zaten normalde de evde vakit geçirmesini seven biriyim. Kitap okuyorum, film izliyorum, İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Bu süreçte eksik taraflarımı geliştirmeye çalışıyorum." dedi.

Coronavirüse karşı alınması gereken önlemleri vurgulayan Taha, şu şekilde cümlelerle sürdürdü:

"Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyorum. Azami şekilde hassasiyet gösteriyorum. Çünkü kendi sağlığım, ailemin ve vatandaşlarımızın sağlığı için buna dikkat etmem gerekiyor. O yüzden elimden geldiği kadar hijyene dikkat ediyorum. Ellerimi sürekli yıkıyorum, temizliğe çok dikkat ediyorum. En önemlisi de devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu tedbirlere uyuyorum ve evimde kalıyorum."

‘BU SÜRECİ EN AZ ZARARLA ATLATMAMIZ GEREKİYOR’

Kariyerinde 7 Avrupa, 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu olan 29 yaşındaki Taha Akgül, karantina sürecinde sporcuların olanakları dahilinde evlerinde antrenman yaptığını belirterek, "Bu süreç sporcuların performansını olumsuz anlamda çok etkileyecek. Çünkü olimpik sporcuların günde en az 4-5 saat antrenman yapmaları gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Olanaklar açısından şanslı olduğunu dile getiren milli güreşçi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evimizde antrenmanlarımızı yapabiliyoruz, güzel bir ağırlık antrenmanı yapabileceğimiz salonum var. Bu anlamda şanslı olduğumu düşünüyorum ama şartlar ne olursa olsun sporu bırakmamamız gerekiyor. 10 metrekare alan bile olsa orada her türlü antrenman yapılabilir, her türlü kas grubu çalıştırılabilir, egzersiz hareketleri yapılabilir. Bu anlamda tüm sporcu kardeşlerimizin antrenmanlarına devam etmesi gerekiyor. Çünkü önümüzde yine müsabakalar olacak, inşallah coronavirüs bitecek, dünya, ülkemiz yine eski sağlığına kavuşacak. Bizim de o zamana kadar hazır olmamız gerekiyor. Bu süreci en az zararla atlatmamız gerekiyor. En iyi şekilde bu süreci geçirip kamp, turnuva süreçlerine en hazır şekilde girmeliyiz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal