Okan Buruk: Şampiyonluğu Hissediyorum

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

20.01.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-12:37) Okan Buruk: Şampiyonluğu Hissediyorum

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buruk, Şampiyonluğu hissediyorum ifadelerini kullandı.

İşte Okan Buruk’un açıklamaları;

lk defa şampiyonluğa oynayan bir takımda çalışıyorum. İlk defa şampiyonluk hayali kuruyorum. Bunun hırsını, isteğini, hayalini, birçok şeyi kendi içimde barındırıyorum.

Avrupa Kupası’nda da devam eden bir takımız, bu ikisini bir arada götüren bir takımın hocası olmak beni çok mutlu ve motive ediyor." sözlerini kullanan Buruk, "Oyuncularımızı da başarılar motive ediyor. Daha önce Akhisarspor’la Türkiye Kupası kazanmıştım. Bu sevinci yaşamıştım. Çok düşük bütçelerle kurulmuş, böyle bir takımda kupa kazanmak benim için çok önemli ve değerliydi. İnşallah bu sene de şampiyonluk kupasını gören teknik adam olurum. Bunun hayalini kuruyorum. Bu iş zor bir iş. Hayaller kuracaksınız, bunun peşinden koşacaksınız, takım olarak en iyisini yapacaksınız.. Hem benim, hem oyuncularımın hayali bu sene kupa kazanmak.

Herkes aynı şeyleri düşünüyor. Bu yarışın içinde olmak. Bunu düşünen 5-6 takım var. Herkes şampiyonluk hayali kuruyor. Biz de aynı şeyleri düşünüyoruz. Zorlu bir dönem olacak, ne zaman buradaki takım sayısı azalır, bunu bilemeyiz. Herkesin birbirini yendiği bir dönem oldu, son haftalarda şampiyonluğa oynayan takımların daha az puan kaybettiğini görüyoruz. Tahminim 7-8 haftadan sonra biraz daha ligin şekilleneceğidir ama şu anda bütün takımlar yarışın içerisinde ve herkes aynı hayali kuruyor.

Oyun olarak çok kötü değildik, kazanabilirdik ama beklemediğimiz, kötü bir başlangıç oldu. Tam olarak toparlanamamıştık, kampa eksik gittik, sakatlarımız, cezalılarımız vardı. Gençlerbirliği maçını kazanarak ilk galibiyetimizi aldık, daha sonraki süreçte hem ligde hem Avrupa’da sadece sonuç olarak değil, oyun olarak da gelişen bir takım olduk. Her geçen gün üstüne koyarak gittiğimizi net bir şekilde görüyoruz. İnsanların bize olan yaklaşımları, geri bildirimleri çok olumlu. Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda devam eden bir takımız. Bu üçünde birden devam eden tek takım olmak çok değerli ama bir yandan da hiçbir şeyi başarmış değiliz. O yüzden ayaklarımız yere basıyor. İyi çalışıyoruz, iyi bir oyuncu grubuna sahibim. 2019’u güzel kapattık, inşallah mayıs ayını da aynı güzellikler içerisinde devam ettiririz.

Kötü başladık, iyi gidiyoruz. Bundan önce hep iyi başlayan, iyi giden, sonunu kötü bitiren bir takımdı. Abdullah Avcı ve Başakşehir takımı önemli işler yaptı. Çok başarılılardı ama sonunda iş istedikleri gibi gitmedi ve sonunu iyi bitiremeyen bir takım vardı. Bu senenin başında psikolojik olarak da bunu yaşadık. Geçen seneden kalan moral bozukluğu, kendine olan güvenin kaybolması... Çünkü geçen senenin son 6-7 maçında sadece 1 galibiyet alan bir takım vardı. Bunu yenmek gerekiyordu. Biz de çok kötü başladık ama sonraki bölümünde geçen seneyi yenip, hafızalardan attığımızı düşünüyorum. Artık daha güvenliyiz. Avrupa’daki başarı da bizi psikolojik anlamda inanılmaz güçlendirdi. Şimdi her şey çok daha iyi gidiyor ama futbol sonuç oyunu. Oynadığınız gün hep hazır olmak zorundasınız. Bir yandan çok ümitliyim, bir yandan da çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Onu görüyorum, hissediyorum. Bizim de birçok eksiğimiz var. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Psikolojik anlamda takımımızın, önceki seneleri bilmiyorum ama duyduğum ve gördüğüm kadarıyla, geçen senelere göre daha güçlü olduğunu görüyorum. Geçen sene, birçok mevkide eksiklikler yaşanmış. Örneğin geçen sene ikinci yarı stoperde eksikler vardı, bu sene bunları daha iyi şekilde tamamladığımızı görüyoruz. Hücumda, forvette, savunmada birçok oyuncumuz var. Bir tek ilk yarıda Caiçara ve Uğur aynı anda sakatlandı. Roma maçı bu anlamda bizim için çok olumsuz oldu. Bir tek orada zorlandık ama onun dışında oyuncu grubumuzla her maçta birbirine benzer kadrolarla çıktık. Eksik arkadaşlarımızın yerlerini en iyi şekilde kapattık. Burada başkanımızın bize verdiği destek de çok önemli. Buradaki sinerji de inşallah taraftarımızla birlikte bizi iyi yerlere götürecek. Özellikle

Avrupa kupası dönüşleri taraftarımızın bizi tesisin önünde karşılaması güzeldi. Stadımıza Başakşehir’i desteklemek için daha çok insanı bekliyoruz. Oyun ve ligdeki durumumuz sebebiyle daha çok seyircinin gelmesini hakettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah bizi daha çok destekleyen insanlar çıkar.
İlk yarıda da buradan doğru bir şekilde geçtik. Haftada 2-3 maç oynamaya alışan, bu psikolojide yaşayan, mental ve fiziksel olarak buna hazır bir takım olacağız. 3-4 günde bir maç bizi daha dinamik tutuyor. Çok uzun bir seyahat yapmıyorsanız, bazen üst üste maç oynamanın da avantajları oluyor. Takımlar form yakalıyor. Oyuncularımıza sert takvimi değil de hedeflerimizi göstereceğiz. Dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal