Okan Buruk: Liderlik İçin Mücadele Etmeliyiz

Süper Lig’de 15. Haftada M.Başakşehir kendi evinde Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı, mücadelenin ardından Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu

17.12.2019-08:17 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-08:11) Okan Buruk: Liderlik İçin Mücadele Etmeliyiz

Kendi sahasında Konyaspor ile berabere kalan M. Başakşehir’in Teknik Direktörü Buruk ‘Yeşil-beyazlı takımın kalecisi Serkan Kırıntılı'nın maçı yavaşlattığını savunan Teknik adam, "Serkan iyi bir kaleci, karşılaşmayı yavaşlatmayı iyi yaptı. Hakem Hüseyin Gökçek fark edene kadar maç bitmişti".

İfadelerinde bulunan Okan Buruk açıklamalarına şöyle devam etti:
Özellik Avrupa Kupası maçlarından sonra bu tür karşılaşmalar zor geçiyor. Birinci nedeni herkesin tebrik ettiği bir başarıdan sonra, üst üste maç oynamak. Ben dinlenmek için 4 günün yeterli olduğunu fikrindeyim. Mücadelenin genelinde futbolcularımız kötü oynadı diyemem. Belki kalemize bir top geldi, onu da belki pozisyon olarak sayamam. Ceza sahası içerisinden üç kişi bizden bir kişi onlardan, bu kadar komik ve basit bir gol yerseniz rakibinizi canlandırırsınız" diye konuştu.

‘GOLÜ YEDİĞİMİZ DAKİKALARDA RAKİP BİZİ UYUTMUŞTU’
Mücadelenin başından sonuna kadar herkesi uyutan bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Buruk, "Daha hareketli olmamız gerekiyordu. Golü yediğimiz dakikalarda rakip bizi de uyutmuştu. Kötü bir gol yedik, girdiğimiz pozisyonlardan yararlanamadık. Maç bitene kadar son 15 dakika baskı kurduk. Pozisyona girdik, net fırsatları kaçırdık ve beraberliğe razı olduk. Konyasporlu futbolcuları da mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Belki bizi uyuttular ama buna da saygı duymak gerekiyor. Karşılaşmanın hakemi rakibin vakit geçirip geçiremediğini çok anlayamadı. Serkan Kırıntılı önemli bir kaleci, maçı yavaşlatmayı başardı. Hüseyin Gökçek algılayana kadar maç bitti. 93. dakikada kaleciyi uyarmaya başladı. Hüseyin Gökçek iyi niyetli olduğu için geç uyardı. Beraberlik için mücadele eden bir takım vardı ve onları emeklerinden dolayı kutluyorum. Takımımın da daha iyi olması gerektiğini söylüyorum. Geçen hafta da böyle sürpriz bir gol yedik. Kazanabileceğimiz 2 maç berabere bitti. Avantajımızı yitirdik" şeklinde konuştu.

‘ESKİDEN KALMA ALIŞKANLIK ÇOK RÖLANTİYEALDIK’
Kenarlardan ve merkezden hücum yapmayı hedeflediklerini söyleyen eden Okan Buruk, "Belki 10 tane net pozisyona girdik. Rakip bizi kapattı da diyemem. Sadece belirli bölümlerde iyi şeyler ortaya koyamadık. Rakip hep kendi bölgesinde bekledi. İkinci yarı 5-10 dakika rakibe pas imkanı verdik. Ancak yine de tehlike oluşturacak bir durum olmadı. Biz geçişleri iyi yapabilseydik, biraz daha çabuk dikine, ön tarafı düşünen bir takım olmamız gerekiyordu. Takımımla ilgili en büyük üzüntüm, çok fazla rölantiye aldık. Eskiden kalan alışkanlık hep var, bunu kaybetmek gerekiyor. Bu tür takımlara atacaksınız golleri. Maalesef yapamadık. Amacımız kazanarak ikinci sıraya geçmekti. Kalan iki maçı kazanıp liderlik için mücadele etmeliyiz" diye söyledi.

OKAN BURUK, SPORTİNG LİZBON’U DEĞERLENDİRDİ
UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda karşılaştıkları Lizbon hakkında konuşan Buruk:
"İsim olarak çok önemli bir takım. Son yıllardaki ligdeki durumuna baktığımızda eski günlerinden daha uzak diyebiliriz. Şubattaki kadro yapısı nasıl olacak bilemiyoruz ama hoca değişikliğinin ardından kendini toparlayan ve Avrupa Ligi'nde gruptan çıkan bir takım. İyi oyunculara sahipler. Ne çıkarsa hayırlısı olsun demiştim". Sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal