Okan Buruk: Burada 1 Golü Bulmak Çok Önemliydi

Sporting Lizbon’a 3-1 mağlup olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

21.02.2020-08:45 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-08:42) Okan Buruk:  Burada 1 Golü Bulmak Çok Önemliydi

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk karşılaşmasında deplasmanda Sporting Lizbon’a 3-1 mağlup olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Maçın başındaki erken gol yemek psikolojimizi aşağı çekti. Deplasman maçıydı. Avantaj yakalamak önemliydi. İkinci maç için 2-0'lık galibiyet bize turu getirebilir. Burada 1 golü bulmak çok önemliydi. Rakibin sahasına doğru götürmeye çalıştık zaman zaman oyunu. Genelde istediklerimizi yapamadık. İkinci maç daha iyi olmamız gerekiyor. Erken gol istediğimiz şeyleri getirmedi. Rakibe çok fazla kalemize gelme şansı verdik. İkinci maç için attığımız bir gol bizi turun içinde tuttu. Yenebileceğimiz bir takım, 2-0 da yenebileceğimiz bir takım. Ben bu oyunculara güveniyorum, güvenmeye de devam edeceğim."

İkili mücadelelerde eksik kaldıklarını ifade eden teknik adam, "5-6 orta saha da koyabilirsiniz. Duran toptan gol yedik. İstediğiniz kadar savunmacı koyun bazen olmuyor. Biz alışık olduğumuz oyunu oynamak istedik. 4-4-2 sistemiyle sahada yer aldık. İkili mücadelelerde çok eksiktik. Kendimizi daha fazla zorlayabilirdik. Rakibin kendi seyircisi önünde daha istekli olduğu bir oyun oynadık. Topa daha çok sahip olmamız gerekiyor. 10 -15 dk rakip sahaya yıkarak iyi oynadık bir bölüm. Ancak diğer 70 dakikalık bölümde rakip istediği gibi oynadı. Rakibe geçişlerden pozisyon verdik son bölümde, düşen topları engellemek gerekiyor. İkinci maç için iddialıyız."

Süper Lig’in 23. Haftasında oynayacakları Rize maçına hazırlanacaklarını söyleyen Okan Buruk, "Üstteki 6 takım birbiriyle oynuyor biz de Rize'ye gidiyoruz. Zorlu bir hafta. Bu haftalar, takımların birbiriyle arayı açabileceği haftalar. Bundan sonra maçların hepsi çok zor olacak. Biz de takım olarak bu maçı unutup, Rize maçına hazırlanacağız." İfadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal