Nihat Özdemir'den Beklenen Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 4 büyüklerin borçlarıyla ilgili, seyircili maç uygulamasının ne zaman başlayabileceği ve amatör ligler ile ilgili konuştu.

27.01.2021-14:25 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-14:25) Nihat Özdemir'den Beklenen Açıklama

Nihat Özdemir, Ekonomi Muhabirleri Derneği yöneticilerini kabulünde yaptığı açıklamada Süper Lig'de mücadele eden 4-5 takımın dışındaki bütün kulüplerin borcunun olduğunu vurgulayarak ;

' Borcu olmayanlarda da başkanlar ceplerinden para koyarak ancak kulüplerini ayakta tutuyor. Büyükler mali olarak en zor durumda olanlar. Ama onların gelirleri de büyük. Diğer takımların borçları var ama gelirleri daha az." ifadelerini kullandı. 

Süper Lig'de para sıkıntısı olmayan ve tamamen bütçelerinin içinde kalan takımları açıklayan TFF Başkanı Nihat Özdemir ;

' Göztepe var. Anonim şirket, sahibi de bir iş adamı. Alanya var. Ayağını yorganına göre uzatan ekonomiyi iyi kullanan. Sivasspor mesela hiç borcu yok. Takımlarımızın 4-5'inin dışında hepsinin borcu var. 4 büyüklerin borçları var. Şimdiki yöneticiler bunu yapmamış, birike birike gelmiş. Medipol Başakşehir geçen sene şampiyon oldu. Bütçesinin içinde kalarak akıllı bir mali yönetimle bugünlere geldi. ' diye konuştu.

Nihat Özdemir, karşılaşmaların seyircili oynanması konusunda Sağlık Bakanlığı, federasyon sağlık kurulu ve yönetiminin karar vereceğini vurguladı. Maçların seyircili oynanmasına ilişkin ; 

' Hemen öyle kolay olacak bir iş değil." ifadelerini kullanan Özdemir, Avrupa Futbol Şampiyonası başlayacak. Nasıl olacağını bilmiyoruz. Türkiye'de 26 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali oynanacak. Nasıl olacağını bilmiyoruz. Kararı, UEFA verecek. Kararı bize danışarak vermesi gerekiyor ama şu anda kimse ne olacağını, nasıl olacağını bilmiyor. ' şeklinde konuştu.

Amatör liglerin başlatılmasına da değinen TFF Başkanı Özdemir ;

' Türkiye'de amatörleri oynatırsak sene de 100 bin civarında maç oynatmamız gerekecek. Çalışıyoruz ama bunların testleri, seyahatleri var. İnanılmaz bir mali tablo karşımıza çıkıyor. Bu da öyle çözümü kolay bir konu değil. ' diyerek sözlerini tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal