Nihat Özdemir: 'Cezayı Biz Keseceğiz'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kulüp harcamalarından dolayı artık kimsenin UEFA’dan ceza almayacağını açıkladı.

11.09.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-09:02) Nihat Özdemir: 'Cezayı Biz Keseceğiz'

BEIN Sports’a gündeme dair açıklamalar yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kulüp harcamalarından dolayı artık kimsenin UEFA’dan ceza almayacağını aktardı. Özdemir, “Trabzonspor’un 2016’ya dayanan bir olayı oldu. Trabzonspor bu sebeple men cezası aldı. Artık zaten cezaları biz keseceğiz. Birkaç yıl içerisinde Süper Lig’deki takımların bütçeleri düzelecek. İlk hedefimiz TFF 1. Lig’e de harcama limitleri getirmek. Arkasından da TFF 2. ve 3. Lig” şeklinde konuştu.

Kasımpaşa, Fenerbahçe ve öteki takımların yeni harcama limitlerini bugünden itibaren kendilerine göndereceklerini ve lisanslarını çıkartabileceklerini kaydeden Özdemir, “Yeni bir sponsorluk geliri varsa, futbolcu satışı varsa, Avrupa’ya katılanacaksa, tüm gelirleri göz önünde bulundurulacak. Kasımpaşa’nin bir durumu var. ‘Benim bankalara borcum yok’ diyorlar ancak bilançolarına baktığımız zaman ana şirketlerine borçları var. Bu da bir borçtur” dedi.

2020 - 2021 sezonunu sağlık personellerine ithaf etmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Özdemir şu şekilde devam etti:

“Yakın zamanda açıklayacağız. Lige ilk defa Süleyman Seba’nın ismini vermiştik. Son sezon da Cemil Usta ile ettik. Biz bu konuyu uzun uzun tartıştık. Pandemi döneminde bizim için mücadele eden sağlıkçılarımız için bir isim koymayı düşündük. Ne olursa olsun bu sezonu sağlıkçılarımıza adayacağız”

Yayıncı şirket ile 5 senelik sözleşmelerinin bulunduğunu aktaran Özdemir, “Bu sene 3. yılımız. Biz istiyoruz ki, daha da uzun çalışalım. Gördüğüm kadarıyla yayıncı kuruluş yöneticileri de daha uzun çalışmak istiyor. Birkaç gün içinde yeni sezonla ilgili anlaşmamızı bitirip devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir Süper Kupa’nın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacağını sonrasında müsabakanın kazananının Katar’ın Süper Kupa galibi ile karşı karşıya geleceğini de belirtti.

'YÜREĞİ VARSA BANA SÖYLESİN'

“Olağan Mali Genel Kurul’da pandemiden korkanlar ve işi olup gelmek istemeyenler oldu. Asgari üyenin 10 fazlasıyla kongremizi yaptık. Bütün kararlarımızı oy birliğiyle aldık. Bir arkadaşımız sahte imzalar olduğunu iddia etti. Şimdi o arkadaşımıza sesleniyorum. Gelip bizim imzalarımızı inceleyebilirler ama eğer bunu yapmazlarsa onları ciddi şekilde suçlayacağım. Yüreği varsa bana gelsin, söylesin. Tek amaçları var o da kaos yaratmak.”

'20 TAKIMLA DEVAM EDECEĞİZ'

“21 takımla Süper Lig’e devam edeceğiz. Sezon sonunda dört takım düşecek. 3 takım Süper Lig’e çıkacak. 2021-22’de 20 takımla devam etme kararı aldık. 2022-23’ü de düşürelim mi yoksa 20 takımla devam edelim mi kararını vereceğiz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal