Neden Karius İle Devam Ediliyor?

Fanatik Gazetesi spor yazarı Serkan Akcan, Beşiktaş’ın performansını kaleme aldı.

25.02.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-09:42) Neden Karius İle Devam Ediliyor?

Fanatik Gazetesi spor yazarı Serkan Akcan, Beşiktaş’ın performansını kaleme aldı. Akcan,” Beşiktaş’ta hücum hattından yer alan oyuncuların döküldüğünü.” İfade etti.

İşte Akcan’ın yazısı:

Sergen Yalçın’ın yapacağı ilk iş kadro kalitesini yukarıya çekecek hamleleri şimdiden planlaması. Öncelikle Beşiktaş’ın bu sezon en büyük sorununun kadro planlaması olduğunu söyleyerek işe başlamak gerek. Yalçın’ın Trabzon maçı sonrası kaleci Karius ile devam etmeyeceğiz açıklamasını Abdullah Avcı’nın haziranda göreve başladığı gün yapması gerekir, Fikret Orman yönetiminin de transferde bu kadar sınıfta kalmaması beklenirdi.

Karius, kariyerinde son 3 sezondur o kadar kötü performanslar sergiliyor ki, bundan sonraki durağının Almanya’daki evi olma ihtimali çok yüksek. Beşiktaş’ın kaleci sorunu geçen sezon da benzerdi ama haziran ayında kimse kılını kıpırdatmadı. Başakşehir’den Volkan Babacan’ın transferi hep gündemdeydi ama nedense kimse kılını kıpırdatmadı. Bu sadece Beşiktaş için değil Milli Takım ve Volkan için de büyük bir kayıp. Yine Mert Günok’un arkasında, yine oynamıyor, yine Milli Takım’dan uzak kalıyor ve Beşiktaş yine Karius yüzünden kaybediyor. Bu kadar süreklilik arz eden bir başarısızlık öyküsünde herkesin suçu var.

Beşiktaş’ın bu halde olmasının en büyük sebeplerinden biri elbette ki forvetleri. Diaby ve N’Koudou’yu toplasanız, takımı yavaşlattığı için gönderilen Quaresma’nın yarısı etmiyor. Beşiktaş forvetlerinin vasatlığı yüzünden çok kolay top kaybediyor, bol bol pozisyon harcıyor ve sürekli geri koşmak zorunda kalıyor. Bunda Burak Yılmaz’ın da payı yadsınamaz. Topu tutup takımı çeken değil koşu kalitesi üzerinden pozisyon bitiren bir santrfor olduğundan hep açık alanlara ihtiyaç duyuyor.

Avcı değil ama Sergen Yalçın o alanları yaratacak oyunu oynatıyor ama Burak kaçırdıkça oyundan düşüyor. O yüzden Sergen hocanın yapacağı ilk iş takımdaki vasatları temizleyip, kalecisiyle santrforunu bugünden belirlemek sezon bitimiyle de açıklamak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal