NBA'de Heyecan Tekrardan Başlıyor! NBA Bubble Nedir?

Koronavirüs pandemisinin basketboldaki ilk büyük etkisinin gerçekleştiği NBA, 11 Mart'ta verdiği arayı eşsiz bir şölen ile bitirmeyi planlıyor.

30.07.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-14:52) NBA'de Heyecan Tekrardan Başlıyor! NBA Bubble Nedir?

NBA, durdurulan 2019 - 2020 sezonunu sonlandırmak için oldukça özel bir ortamdaki bütün çalışmalarını sonlandırmış durumda. Koronavirüs salgını sebebiyle futbolcular, hocalar ve takım çalışanları Orlando, Florida yakınlarındaki Walt Disney Wolrd'de izole olmuş durumdalar ki şu sıralar bütün spor camiasının merakla beklediği en prestijli spor organizasyonunda gerçekleşen olağanüstü durumları en uygun şekilde geçerek başlatmayı bekliyorlar.

Bütün dünyayı saran koronavirüs salgını basketboldaki ve hatta spordaki en ciddi etkisini NBA'de ortaya çıkan vakalar ile göstermişti. Utah Jazz'ın All-star pivotu Rudy Gobert'in pozitif olan Covid-19 testiyle beraber NBA, 11 Mart'ta organizasyonu durdurma zorunda kaldı. Sonrasında birçok sporcu daha koronavirüse yakalanırlarken NBA Yönetimi'nin hemen verdiği organizasyonu durdurma kararı da birçok farklı spor turnuvası için de örnek oldu.

GERİ DÖNÜŞE HAZIRLANIYOR

4 Haziran'da 29'a 1 oy çoğunluğu ile alınan kararın ardından ise NBA, Orlando'da kapalı kapılar arkasında olmasına karşın bütün spor camiasının pür dikkat beklediği noktada spora geri dönüşe hazırlanıyor.

Hazırlık kampı, hazırlık karşılaşmaları geride kalırken sıra ABD ile saat farkından dolayı onlar için 30 Temmuz'da, bizler için 31 Temmuz'da sezonun tekrardan başlamasına gelmiş durumda.

Planlanan halde kusursuz bir şekilde ilerlenirse 14 Ağustos'ta normal sezon karşılaşmaları bitirilecek ve 17 Ağustos'ta Play-Off etabı start verecek. NBA Finalleri için ise 3 Eylül - 13 Ekim tarihleri seçilmiş durumda.

NBA BUBBLE NEDİR?

Fanus anlamına gelen 'bubble' kelimesi aslında bütün sporcular, kulüp ve lig görevlileri Orlando'daki Walt Disney World'e toplanmış olmaları ve dışarıdan enfekte olmadıkları garanti edilmiş insanların mecburi durumlar haricinde kamp bölgesine girememelerinden kaynaklı kullanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal