Mustafa Reşit Akçay: Ligde Kalmak, Üst Sıralara Tırmanmak İmkansız Değil

"Hem karakterli takım hem de takımına sahip çıkan taraftar var. Onların yüksek enerjisini arkasına alan bir ekip var."

29.01.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-15:19) Mustafa Reşit Akçay: Ligde Kalmak, Üst Sıralara Tırmanmak İmkansız Değil

Süper Lig’de 13 puan ile 17. Sırada bulunan Ankaragücü’nün yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay kulüp tesislerinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İŞTE MUSTAFA REŞİT AKÇAY’IN AÇIKLAMASI:

"Zor bir durum söz konusu ama şikayet etme şansımız yok. Dolayısıyla şikayet ederek sorunun parçası olmak yerine sorunu çözeceksiniz. Başarmak, ligde kalmak, üst sıralara tırmanmak imkansız değil."

"Hem karakterli takım hem de takımına sahip çıkan taraftar var. Onların yüksek enerjisini arkasına alan bir ekip var."

"Yönetim kurulu gerekli çabayı göstermiş, oyuncularımızın ekonomik sorunlarının büyük bölümünü zaten çözmüş. Bu da bizim için çok büyük bir şans. Bunu olumlu kullanıp biz de üzerimize düşen görevi iyi yapabilirsek... Bunun için çok çalışacağız ve bu saygıdeğer kulübümüzü bu kaoslu ortamdan çıkarmaya çalışacağız. Umarım başarırız. Futbola borçlusunuz. Futbol size ev, araba verdi, çocuklarınızın okuması için ekonomi verdi. Nasıl olacak? Bunları alırken iyi ama şartlar kötü oldu futbola sırtını döneceksin, biz dönmüyoruz, anlayışımız o değil."

"Burada şartları mümkün olduğu kadar iyileştirebileceğimize inandığımız ve teknik adamlık özelliklerimizi yansıtabileceğimiz bir ortam var. Şimdi bunları kullanacağız. Çalışırız, takdir Allah’ın. Sen uğraşacaksın, sonuçta sahada aktörler oynayacak. Bu tamamen tek başınıza size ait değil, çok fazla argümanı olan bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla futbola borçlu olduğumuzu düşünerek geldim."

"Takımın Kayserispor müsabakasında gösterdiği karaktere de inanıyorsunuz. Sonuçta veriler var. Bazı verileri de dikkate aldığımızda ’ben bu işi yapıyorum, dolayısıyla sırtımı dönemem’ diye düşünüyorsunuz ve elinizi taşın altına uzatıyorsunuz."
"Zor tabii... Psikolojik olarak da zor ama imkansız değil. Sanıyorum taraftarımız da Kasımpaşa maçında bizi yalnız bırakmayacaktır. Ona da güveniyoruz. Sonuçta bizim buraya gelişimizde taraftarın da etkisi oldu. Onu da itiraf etmek isterim. Bu da önemli bir güç."

"İnşallah öyle olur, bunu bütün gönül istiyor. Gönül istiyor da işte nasıl olacak, onu pazar günü göreceğiz." ifadelerini kullandı.
"Sonuçta her geçen yıl bilginizi, tecrübenizi biraz daha arttırıyorsunuz. Bir takım avantajlar ediniyorsunuz. Bunları kullanarak güzel bir kariyere doğru gidiş de yapabilirsiniz ama dediğim gibi Allah’ın takdiri de burada önemlidir. Umarım biz iyi çalışırız ve güzel günleri yaşamış oluruz." şeklinde konuştu.

"Futbolun çok güzel bir vicdanı vardır. Her zaman futbolun vicdanına güvenmişimdir. Ünlü futbolcu George Best, ’Bir kişi benim için güzel bir futbolcu, çok iyi bir santrafor dese ölürken canımı vermek kolaylaşır’ demişti. Bir sporsever de ’Mustafa Akçay, şöyle iyi iş yaptı’ dese bizim için yeterli. Bir yıl gibi uzun süre... Bazen unutulmuş olduğunuzu hissetmeniz de oluşabiliyor, psikolojiniz de değişik olabiliyor. Ama biz her zaman futbolun vicdanına inandık." İfadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal