Mustafa Reşit Akçay: Futbolun Cenneti Ve Cehennemi

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Altyapı sistemi ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

12.02.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-11:48) Mustafa Reşit Akçay: Futbolun Cenneti Ve Cehennemi

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Altyapı sistemi ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Altyapı, futbolun cenneti ve cehennemi. Bunun sebebi, ikisini de ifade ediyor. Zordur, cehennem gibidir. Çok güzeldir, cennet gibidir. Eğer siz yaratılış itibarıyla futbolun size verdiklerini doğru bir şekilde tanımladığınızda, oraya borçlu olduğunuzu unutmamalısınız. Bu bir insani bakış açısı. Altyapı benim için vazgeçilmez ve vazgeçilmemesi gereken bir nokta.

Ülkemizin genetiğinin bugün Brezilya, İspanya ve Almanya genetiğinden daha ileride olduğunu düşünüyorum. Buraya yapılacak olan yatırımların da çok kısa sürede geri dönüş yapacağını ve katma değeri mükemmel şekilde getireceğini, futbola büyük katkılar vereceğini düşünüyorum. 30 sene önce de aynı şeyleri söylüyordum, bugün de bunları dile getiriyorum. Bu bir aşk, bu bir sevdadır, altyapılar da Türkiye’nin kurtuluş reçetesidir.

Hayal gücümüz ve cesaretimiz eksik, ekonomik ihtiyaçlarımız bizi tutsak ediyor, futbola ayırdığımız vakti parayla eşitlemeye çalışıyor ve fedakârlık kısmını atlıyoruz. Avrupa’da kulüpler bütçelerinin yüzde 10-15’ini altyapıya ayırıyor. Bizde yüzde 1 bile değil. Bu antrenör gelişimini de engeller. 2-3 bin lira maaş vererek, oradaki hocalardan iyi sonuçlar bekleyemezsiniz.

Mesela TFF maç priminden yüzde 50 kesse, altyapı hocalarına yurt dışında staj imkanı verse gelişim sağlanır. Bu bir fikir sadece. Ekol konusunda ise Almanya bize daha yakın. Kendi ırkımızdan, 5 milyonluk nüfustan yüksek seviyede oyuncu üretmiş. Bizim yapımızı biliyorlar. Onlarla işbirliği yapmalıyız. Almanlar’ın disiplini, İspanyollar’ın tekniği, Türk cesareti ve hızıyla birleştirilerek ortaya bir ekol çıkarılabileceğini düşünüyorum

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal