Mustafa Cengiz'den Derbi Yorumu

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Süper Lig'in 23. hafta karşılaşmalarında 23 Şubat Pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile olan maçını değerlendirdi.

19.02.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-12:24) Mustafa Cengiz'den Derbi Yorumu
Derbide hakem yönetimiyle alakalı bir endişe duyup duymadıkları sorulması üstüne Mustafa Cengiz, şu sözleri söyledi:

"Endişe sadece bizde değil, liglerde mücadele eden bütün takımlarda hakemlerle ilgili endişe var. Hakemlerin kötü niyetli, önceden hesaplı olduğuna inanmak istemiyorum. Futbolun dostluk, kardeşlik ve eşit kurallar içinde bir yarışma olduğuna inanıyorum. Bu inancımın sürmesini de istiyorum. Derbide hakemin en az şekilde sahaya müdahale etmesini istiyorum."

"Rakiplerimiz düşmanımız değil"

"Rakiplerimiz bizim düşmanımız değil. Hepsi bizim kardeşimiz, arkadaşımız, yakın akrabamız. Biz bunu dostça bir yarış olarak görüyoruz. Lütfen böyle değerlendirin. Ortamı gerici değil, barış, dostluk ve kardeşliği spor kanalıyla artırıcı şekilde değerlendirelim."

Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un yarın gerçekleştireceği basın toplantısında hangi konuları konuşmasını beklediğinin sorulması üstüne, "Medyum değilim. Bu konuda yorumda bulunamam. Her kulüp kendinden sorumlu. Her kulübe başarılar diliyorum. Ancak en başarılının da her zaman kulübümün olmasını dilerim." dedi.

"Derbi öncesi hakemleri etki altına almak, kendi lehine, rakibin aleyhine yanlış karar vererek maçı kurtarmaya çalışmak, çok yanlış. Bu, mevcut hakemlere ve onların adil olma duygularına hakaret. Lütfen bunu yapmayalım. Gördüklerini çalsınlar. Cesur olsunlar, adalet dağıtmasınlar, adil olsunlar. Bizim için gördüğünü çalmaları çok önemli. Aleyhimize de olsa fark etmez."

"Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Bursaspor, Adanaspor, Kocaelispor, Samsunspor, hepsi bizim değerli rakibimiz. Asla düşmanımız değil. Dostluk ve barış içinde olsun. Biz Kadıköy'de 6-0 da kaybettik, 7-0 da kazandık. Yine olabilir. Yeter ki ülkemizde dostluk, huzur ve güven bozulmasın. Coğrafyamızdaki şartlar ve içinde bulunduğumuz şartlar belli. Bunu gerecek, artıracak söylemlerden yöneticiler olarak lütfen kaçınalım."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal