Muhammed Ali Kimdir? Hayatı ve Kariyeri

Muhammed Ali hayatı? Muhammed Ali maçları? Muhammed Ali sözleri? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

07.06.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-09:14) Muhammed Ali Kimdir? Hayatı ve Kariyeri

Muhammed Ali, önceki ismi: Cassius Marcellus Clay Jr. (17 Ocak 1942; Louisville, Kentucky - 3 Haziran 2016; Phoenix, Arizona), Amerikalı Müslüman profesyonel boksör. Tüm tarihin en iyi boksörü olarak bilinen Muhammed Ali, boks hayatı süresince oynadığı maçların sadece 5 tanesinde mağlup olmuştur.

Müslüman olmadan önceki adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de Kentucky Louisville'de dünyaya geldi. Afro-Amerikan ve İrlanda asıllıdır. 12 yaşındayken boksla tanıştı ve kısa süre içinde National AAU ve Altın Eldiven Şampiyonası'nda amatör kayıtlara yazıldı. Gene 1960'ta Roma'da ağır hafif siklette altın madalya kazanarak profesyonel lige geçti. 18 yaşındayken gittiği Roma Olimpiyatları'nda altın madalya kazandıktan sonra şöhreti giderek yükselmeye başladı.

1964 senesinde 22 yaşındayken, S. Liston'u mağlup edip Dünya Şampiyonu oldu. Bu zaferin ardından dinini değiştirdiğini ve İslam'a geçtiğini duyurdu. Muhammed Ali adını aldı ve çok sevdiği boks'a 1967'den 1970'e dek ara vermek durumunda kaldı. "Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek Vietnam Savaşı'na katılmadığı gerekçesiyle 5 sene hapis ve 10 bin dolar para cezası verildi. Lisansı ve pasaportu elinden alınınca dava boyunca maddi sorunlar yaşadı ve iflas ettiğini duyurdu. Ailesinin desteği ve üniversitelerde para karşılığı gerçekleştirdiği konuşmalarla geçimini sağladı. 1970'te temyiz davasını kazanıp yeniden boksa döndü. 1971'de Joe Frazier ile 'Asrın maçı'na çıktı ve profesyonel boks hayatında ilk kez yenildi. Uzmanlar üç buçuk yıl aranın ardından yalnızca 2 karşılaşma yapan Muhammed Ali'nin bu derece zor bir mücadeleye hazır olmadığı fikrinde hemfikirdi. Ancak o en kısa sürede yeniden şampiyon olmak istiyordu. Sonrasında çenesinin kırıldığı karşılaşmada Ken Norton'a sayı ile mağlup olunca, kendi ve yakınları haricinde birçok insan kariyerinin bittiğini düşündü. Ancak o azmedip peş peşe unvan için rakip olan boksörleri tek tek mağlup etti. Ken Norton'i mağlup edip rövanşı kazandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal