Milli Takım Şili'de Mahsur Kaldı!

Şili'deki Dünya şampiyonasına katılan Türkiye Karete Milli Takımı, ulaşım zammı protestoları nedeniyle başkent Santiago'da mahsur kaldı.

21.10.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-17:18)

Şili’de ulaşım zammı protestoları sebebiyle Ümit-Genç ve U21 Dünya Karate Şampiyonası için Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Türk Milli Karate Takımı otelde mahsur kaldı.

23-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Ümit-Genç ve U21 Dünya Karate Şampiyonası için Türkiye Milli Karate Takımı Şili'nin başkenti Santiago'da bulunuyor. 18 kadın, 21 erkek sporcu ile Şili'ye giden Türkiye Milli Takımı'nın bulunduğu otel güvenlik sebebiyle kapatıldı.

Otelin giriş çıkışlarında alınan olağanüstü güvenlik tedbirleri ardından Türk kafilenin oteli değiştirildi. Ülkede yaşanan olaylar milli takım antrenörü Nurkan Kayacık tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

ŞAMPİYONA'NIN İPTALİ BELLİ DEĞİL

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın da bulunduğu kafilenin yeni otelinin çevresinde de güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi. Dünya Karate Şampiyonası'nın iptaliyle alakalı henüz Şili resmi makamlarından bir açıklama da bulunmazken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Şili’de bulunan antrenör Kayacık ile telefonda konuştu.

"YASAK NEDENİYLE OTELDEN AYRILAMIYORLAR"

Hendek Belediyesinden o görüşme sonrasında bir açıklama yayınlandı.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Karate şampiyonası için Şili'de bulunan Milli Takım kafilesi yasak nedeniyle otelden ayrılamamaktadırlar. Başkanımız Babaoğlu tarafından Nurkan Kayacık ile yapılan görüşmede sporcularımızın sağlıklarının iyi olduğunu ve hiçbir eksikliklerinin olmadığını öğrendik. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Büyükelçilikle görüşmelerini sürdürüyor. Şampiyona ile ilgili ne olacağı bilinmemektedir. Hiçbir sıkıntı yaşamamaları şimdilik yüreğimize su serpti. Bizlerde Türk sporcuların durumuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Tüm sporcularımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan bir an önce yurda dönmelerini arzu etmekteyiz.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal