Milli güreşçi Süleyman Atlı'nın Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Milli güreş sporcumuz Süleyman Atlı, art arda 2. Avrupa şampiyonluğuna kilitlenmiş durumda.

07.02.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-14:27) Milli güreşçi Süleyman Atlı'nın Hedefi Avrupa Şampiyonluğu
Avrupa Güreş Şampiyonası, 10-16 Şubat günlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak.

Türkiye'yi erkekler serbest stil 57 kg'de temsil edecek son Avrupa 1.'si Süleyman Atlı, Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde AA basın çalışanına yaptığı konuşmada, "Hedefim üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olmak." dedi.

Süleyman, büyüklerde güreş hayatının ilk Avrupa şampiyonluğunu geçen sene Romanya'nın başkenti Bükreş'te aldığını anımsatarak, "Bireysel olarak ikinci Avrupa şampiyonluğumu hedefliyorum. Takım olarak da durumumuz iyi. Olimpiyat öncesi takım halinde şampiyonluğu hedefliyoruz. Çünkü olimpiyatlara takım halinde daha favori bir şekilde katılmak bizim için avantaj olacaktır. Bunun bilincinde Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Ülkemizi, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil edeceğiz." dedi.

Kazakistan'da gerçekleşen son Dünya Şampiyonası'nda 2. olan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan 25 yaşındaki milli güreşçi konuşmasına şöyle devam etti:

"Sporun zirvesi olimpiyatlar. Benim de asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Olimpiyat yılındayız, bunun bilincinde çalışıyoruz. Dünya şampiyonu olarak olimpiyatlara gitmek istiyordum. Nasip olmadı, ikinci oldum. Çalışmalarımız olimpiyatlara yönelik."

"Güreşin olimpiyatlarda yine başarılı olacağına inanıyorum. Bu yüzden 4 kotaya en az 4 kota daha ekleyeceğimizi düşünüyorum. İnşallah diğer arkadaşlarımız da olimpiyat kotasını alır ve hep beraber olimpiyatlara gideriz."

"En büyük sorumluluk yine güreşe düşecektir. 2016 Rio Olimpiyatları'na ben de katıldım. Tecrübesizlikten dolayı yenilmiştim, çok heyecanlıydım. Bu sefer tecrübeli olarak gidiyorum. Atmosferin bilincindeyim. İnşallah bu olimpiyat hem kendim hem de Türk Milli Takımı adına çok güzel geçecek. Elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal