Michael Jordan İsyan Etti! 'Vahşete Sırtınızı Dönmeyin'

Amerika'da polis tarafından öldürülen George Floyd için Michael Jordan da isyan etti. NBA efsanesi paylaştığı açıklamada 'Gerçekten acı dolu ve öfkeliyim' dedi.

01.06.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-13:59) Michael Jordan İsyan Etti! 'Vahşete Sırtınızı Dönmeyin'

ABD’de George Floyd adında siyah bir vatandaşın polis tarafından hayatına son verilmesinin sonrasında çığ gibi büyüyen eleştirilere Michael Jordan da dahil oldu. George Floyd’un ölümünün sonrasında ortaya çıkan protestolar sonrası Jordan’ın ortalarda gözükmemesi eleştirilere sebep olmuştu.

NBA’de tüm zamanların en büyük isimlerinden biri olarak görülen Jordan uzun zaman alan sessizliğinin sonrasından bir açıklama metni paylaştı.

Kişisel sosyal medya hesabından eleştirisini paylaşan Jordan, "Büyük üzüntü içindeyim. Gerçekten acı dolu ve öfkeliyim. Herkesin acısını, öfkesini ve hayal kırıklığını gördüm, hissettim. Ülkemizde renklerinden dolayı kökleşmiş ırkçılığa ve şiddete uğramış insanların yanındayım" diye belirtti.

'BİRLİK OLUP KANUNLARI DEĞİŞTİRMELİYİZ'

"Yanıtlar bulamıyorum; ancak birlikte sesimiz güçlü çıkmalı ve başkaları tarafından bölünmemeliyiz" şeklinde konuşan Jordan açıklamasına şu şekilde devam etti: "Birbirimizi dinlemeliyiz, şefkat ve empati gösterin; asla anlamsız vahşete sırtınızı dönmeyin. Adaletsizliğe karşı ve barışçıl isteklerimizi dile getirmeye devam ettirmeye ihtiyacımız var. Birlik olan sesimizle liderlerimize baskı yapıp kanunları değiştirmeliyiz. Oylarımıza sistemin değiştirmek için ihtiyacımız var. Hepimiz çözümün bir parçası olmalı ve adaleti sağlamak için birlikte çalışmalıyız."

Michael Jordan, açıklamasının sonunda George Floyd ve ırkçılık sebebiyle yaşamını yitirenler ile aileleri için hissettiği üzüntüyü ifade etti ve "Kalbim, George Floyd’un ailesiyle ve onun gibi hayatları adaletsizlik ve ırkçılık yüzünden vahşice, duygusuzca ellerinden alınan sayısız insanla birlikte" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal