MHK Başkanı Zekeriya Alp: ‘Futbolcular Aralıklı Oturup Sosyal Mesafeyi Koruyacak’

Süper Lig kulüpleri, karşılaşmalar haziran ayında yapılacakmış gibi çalışmalarını yapmaya başladı. MHK Başkanı Zekeriya Alp müsabakaları yönetecek hakemlerin hazır olduğunu açıkladı.

27.04.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-15:17) MHK Başkanı Zekeriya Alp: ‘Futbolcular Aralıklı Oturup Sosyal Mesafeyi Koruyacak’

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, liglerin başlama talimatı gönderildiği an bütün hakem camiası olarak hazır olduklarını ifade etti. Zekeriya Alp, ev içi ve ev dışında hakemlere kendilerini nasıl çalıştırılacağına ilişkin bilgilerin yollandığı da ifade edildi.

Ligler tekrardan başlarsa yapılacak tedbirlerden biri de seremonide tokalaşmanın olmayacağı ve ‘sosyal mesafe’ kuralı uygulanarak oyuncular içerisinde boşluk bırakılması. ‘Sosyal’ mesafe yalnızca seremonide değil yedek kulübesinde de geçerli olacak. Oyuncular boşluklarla oturacak. İdman ve karşılaşmalar öncesinde oyuncular, ellerini dezenfekte edecek. Bütün olanlara hakemlerin de tabi tutulacağını belirten Alp, “Hiçbir hakemimizi riske atmak istemeyiz. Maçlar yeniden başlarsa VAR odaları ve VAR hakemleri için sosyal mesafe, kişisel izolasyona ve dezenfekteye de herkes dikkat edecek” diye konuştu.

Alp’in bu cümleleri ise sosyal medyada olay oldu. Saha dışında alınacak tedbirlere rağmen, saha içinde maç yapan oyuncuları sosyal mesafeyi nasıl koruyacağı ise merak konusu oldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal