Mert Günok Avrupa’nın Zirvesinde!

Medipol Başakşehir'in 29 yaşındaki kalecisi Mert Günok, bu sezon turuncu lacivertli ekibin ligin zirvesinde yer almasında büyük pay sahibi olurken, Avrupa'daki meslektaşlarıyla da müthiş bir yarış içine girdi.

13.11.2018-14:14 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-14:11) Mert Günok Avrupa’nın Zirvesinde!

Spor Toto Süper Lig'de 12 hafta tamamlanırken zirvede bulunan Medipol Başakşehir'de kaleci Mert Günok'un gösterdiği performans dikkat çekiyor. Ligde oynanan 12 karşılaşmanın 8'inde kalesinde gol görmeyen Mert Günok, takımının şampiyonluk yolunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor.

8 Karşılaşmada Kaleyi Gole Kapadı

Geçtiğimiz sezon başında kadrosuna katıldığı Medipol Başakşehir formasıyla 4 lig ve 4 kupa karşılaşmasında mücadele eden Mert, bu sezon ise ligde oynanan 12 karşılaşmada da forma giydi ve 8 müsabakada gol yemedi. Mert’in ortaya koyduğu performansla yalnızca 5 golü kalesinde gören Başakşehir'in bu alanda en yakın takipçisi Evkur Yeni Malatyaspor oldu. Malatya ekibi 12 maçta kalesinde 10 gol gördü.

Alisson ve Ederson İle Kapışıyor

İstanbul temsilcisinin 29 yaşındaki eldiveni, gösterdiği bu performansla Avrupa'nın üst düzey kulüplerinin kalecileriyle kıyasıya bir yarış içinde.

İngiltere Premier Lig'de zirvenin sahibi Manchester City'nin kalesini koruyan Ederson, bu sezon kalesini 6 maçta gole kapatırken, toplamda 1080 dakika süre aldığı ligde 5 gole engel olmadı. Premier Lig’in bir başka dev ekibi Liverpool'un bu sezon kadrosuna kattığı Alisson da tıpkı vatandaşı Ederson gibi 6 karşılaşmada rakiplere gol şansı vermedi ve toplamda 5 gol yedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal