Merih, De Ligt'tın Yerini Nasıl Aldı?

Hollanda haberleri, Milli Takımlarının ciddi ismi Matthijs De Ligt'in Merih Demiral'a yerini nasıl kaptırdığına yönelik bir analiz yayınladı. Yazıda İtalyan basın mensubu Federica Del Valle'nin fikirlerinede yer verdi.

11.01.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-09:02) Merih, De Ligt'tın Yerini Nasıl Aldı?

Hollanda basınının dev isimlerinden NOS, Merih Demiral'a formasını kaptıran Matthijs De Ligt'in durumu ile alakalı bir inceleme yazısı paylaştı.

NOS'un inceleme yazısında, sezon başında 85 milyon euro bonservis ücretiyle Ajax'tan getirilen De Ligt'in Merih Demiral'ın müthiş performansı yüzünden yedek kaldığı ve Milli oyuncumuza formasını nasıl kaptırdığına yönelik açıklamalarda bulundu.

NOS: "Merih Demiral stoperde hiç zayıflık belirtisi göstermiyor.""

"De Ligt'in Juventus'taki ilk sezonunda Bonucci ve Chiellini'nin arkasında bekleyeceği çok belliydi. Ancak Merih Demiral'ın müthiş formu De Ligt üzerinde hayal kırıklığı yaratıyor. Merih Demiral savunmanın ortasında oynadığı maçlarda hiç zayıflık belirtisi göstermiyor."

Konu hakkında La Gazzetta dello Sport'tan Fabian del Valle'nin fikirlerine yer veren NOS'un yayımladığı haberde İtalyan basın mensubunun Merih - De Ligt karşılaştırmasıyla alaklı şu sözlerine yer verildi:

"Merih şimdi formayı kaptı ve artık onu yedeğe çekmek çok"

"Merih şimdi formayı kaptı ve artık onu yedeğe çekmek çok zor. Önümüzdeki Roma maçında da Merih'in oynayacağı kesin. Merih adam markajı konusunda daha sağlam, hava toplarında ondan top almak neredeyse imkansız ve De Ligt'ten en büyük farkı daha agresif bir savunmacı olması"

"De Ligt'in oynamamasının sebebi uyum problemi"

"De Ligt İtalyan futboluna alışma evresi geçirmedi. Dili öğrenmesi için de zamana ihtiyacı var. Sarri'nin De Ligt'i kullanamamasının temel sebebi uyum problemi. De Ligt İtalya'ya alışkın olarak Juventus'a gelseydi herşey daha farklı olabilirdi. De Ligt'in en iyi formunu henüz görmedik ama hala çok genç. Biraz daha sabırlı olunmalı beklenmeli."

"Merih Bonucci ile çok iyi ikili oldu"

"Merih Bonucci ile çok iyi ikili oldu. Bu nedenle de sahada müthiş bir uyum gösteriyorlar. . Bonucci Merih yanında olduğu zaman daha rahat oynuyor. Belki de gelecek sezon De Ligt - Merih Demiral ikilisini izleyebiliriz.

Sarri'nin Merih VE De Light İle İlgili Sözleri

Juventus'un teknik hocası Maurizio Sarri, Merih Demiral ve De Ligt için zaman zaman gerçekleştirdiği açıklamalarla gündeme oturmuştu. Sarri De Ligt'in beklenen performansta olmamasına yönelik eleştirilere, "Onun dünyanın en iyi savunmacılarından biri olacağına inanan ilk kişi benim." ifadeleriyle savunma yapmıştı.

Sarri Merih Demiral'ın starlaştığı Cagliari karşılaşmasının sonrasında yaptığı konuşmada, "Müthiş özgüvenli oynadı. Çok fazla pozitif enerji saçıyor ve takım arkadaşlarına da bunu aşılayabiliyor. Böyle bir form yakalamış birini oynatmak zorundayız" sözlerini dile getirdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal